Cumhuriyet Halk Partisi Safranbolu İlçe Teşkilatında genç bir kadın yönetici, partisine mensup bir belediye meclis üyesinin hakkında seviyesiz dedikodu ve söylemlerde bulunduğunu iddia ederek, il disiplin kurulunca inceleme başlatılmasını istemiş, ilçe başkanının ise konuyu kapatmak isteyince istifa etmişti.

Noterden gönderdiği dilekçede ağır eleştiriler yer alırken, teşkilatın kadın yöneticiye sahip çıkmamasının altını çizmişti.

CHP’li Safranbolu Belediye Meclis üyesinin, ilçe teşkilatının yönetiminde bulunan genç kadın ile ilgili “onun için iyi demiyorlar” dediği iddiası, CHP içine skandal olarak düştükten sonra, CHP Safranbolu ilçe teşkilatı yönetiminden bugün bir istifa daha gerçekleşti.

CHP’de kadınların siyaset yapmasına ne kadar önem verildiği bilinirken, parti yöneticisi genç bir kadın hakkında yapıldığı iddia edilen böyle çirkin söylem iddialarını bile araştırma ihtiyacı duyulmaması ve hatta konunun kapatılması yoluna gidilmesi büyük tepkilere yol açtı.

CHP İl Başkanı Abdullah Çakır başta olmak üzere, CHP’nin Safranbolu İlçe Başkanı Bahtiyar Acar’ın, Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy’un ve en önemlisi CHP’de kadın Belediye Başkanı olan Elif Köse’nin bu skandal karşısında sessiz kalmaları ve hiçbir açıklama yapmamaları ise rahatsızlıkların daha da artmasına neden oluyor.

KONU CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI VE KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANIN GÜNDEMİNDE

CHP Safranbolu İlçe Teşkilatında yaşanan kadın onurunu zedeleyici skandalın, CHP Genel Merkezinde çok sayıda Parti Meclis üyesine intikal ettiği öğrenilirken, Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın konuyla ilgili inceleme başlattığı da öğrenildi.

Öte yandan yine bu skandal olayın Parti Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'nın da gündeminde olduğu belirtiliyor.

CHP İL BAŞKANI SKANDALIN DEĞİL, HABERİN PEŞİNE DÜŞTÜ

CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır’ın, Safranbolu İlçe Teşkilatında yaşanan bu olay ile ilgili “konuyu kapatın talimatı” verdiği iddia edilirken, yaşanan skandalın sorumluları peşine düşeceğine, haberin peşine düşmesi ayrı bir zafiyet olarak değerlendiriliyor.

İl Başkanı Çakır’ın, haberde yer alan noterden gönderilen istifa dilekçesinin, haber içeriğindeki bilgileri kimin verdiği gibi haber kaynağının peşine düştüğü belirtilirken, kendisini daha da küçülterek bir yerleri arayıp “acaba haberi şu mu yaptırdı, bu mu yaptırdı?” gibi cehalet ile eşdeğer girişimlerde bulunduğu da konuşuluyor.