31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Safranbolu Belediye Başkanlığını CHP Adayı Elif Köse'nin kazanması ile Köse'nin listesinden CHP Belediye Meclis Üyesi olan Halil Bakkal, Safranbolu Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirilmişti. Diğer Başkan Yardımcısı ise İYİ Parti Kontenjanından, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Şahin olmuştu.

Safranbolu Belediyesinde başkan yardımcılığı görevini yürüten Bakkal ve Şahin’in görevleri bir yılı doldurdu ve eleştiriler erken gelmeye başladı.

Bir yıl gibi bir sürede Safranbolu Belediye Başkan Yardımcılığını yapan Halil Bakkal ile ilgili CHP teşkilatlarında ve hatta Belediye Meclis grubunda eleştiriler çoğalmaya başladı.

CHP içinde siyasi bir geçmişi bulunmayan Bakkal’a, vatandaşlara karşı şımarık tutum içinde olduğu, kendisine gelen taleplere duyarsız kaldığı gibi çok sayıda konularla ilgili eleştirilir yoğunlaştı. Başkan Yardımcısı Halil Bakkal’ın bu eleştirilere duyarsız kaldığı için tepkilerin daha da çoğaldığı belirtiliyor.

Parti teşkilatlarında bir süredir Halil Bakkal’ın tutumları ile ilgili yapılan eleştirilerin, CHP Safranbolu Belediye Meclis gurubunda da fazlasıyla dillenmeye başladığı ifade ediliyor.

CHP Kontenjanından Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Bakkal’ın, zorlu bir görev üstlenen Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin bazı yüklerini alıp, elini rahatlatacağına, tam tersine bir tablo oluşturduğu yönünde görüş beyan eden CHP’liler, şimdi seslerini daha da yükseltiyor.

Tüm bu süreçte, Bakkal’a sahip çıkmaya çalışan Başkan Elif Köse’nin, teşkilatlardan ve parti tabanından gelen tepkilere daha ne kadar göğüs gereceği ise ayrı bir merak konusu.

Öte yandan CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır’ın ise şimdilik bu süreci gözlemlediği ve herhangi bir yorum yapmadığı da biliniyor.

 

Editör: Haber Merkezi