Cumhuriyet Halk Partisi Safranbolu İlçe Teşkilatında, genç ve bekar bir kadın yönetim kurulu üyesi hakkında, CHP’li Safranbolu bir Belediye Meclis Üyesinin “onun için iyi demiyorlar” dediği iddia edilen söylem ortalığı karıştırdı.

Yaklaşık 20 gün önce, CHP Safranbolu bir Belediye Meclis Üyesinin, yine CHP Safranbolu İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olan genç ve bekar bir kadının iffet ve namusunu kastederek arkasından söylemler de bulunduğu iddia edildi.

Bu şekilde söylemlerde bulunulduğu iddiaları üzerine söz konusu genç kadın parti yöneticisinin, CHP Safranbolu İlçe Yönetim Kurulu toplantısında, kendi namus ve iffetine yönelik söylemlerde bulunan partisinin belediye meclis üyesi ile ilgili İl Disiplin Kurulunda soruşturma başlatılmasını istediği öğrenildi.

CHP İL VE İLÇE BAŞKANI OLAYI KAPATMAYA ÇALIŞINCA İSTİFALAR BAŞLADI

CHP Safranbolu İlçe Başkanı Bahtiyar Acar’ın, İl Başkanı Abdullah Çakır’ın talimatı üzerine olayı kapatıp, örtbas etmeye çalıştığı iddia ediliyor.

Genç kadın parti yöneticisinin, kendi namusu ve iffeti ile ilgili arkasından konuşan meclis üyesinin il disiplin kuruluna sevk edilmesi talebi karşısında, CHP Safranbolu İlçe Başkanı Acar’ın “senden özür dilesin, konuyu kapatalım” dediği ve olayı kapatmaya çalışması üzerine, genç kadın yönetici parti yönetiminden istifa ettiği öğrenildi.

İSTİFA DİLEKÇESİ ZEHİR ZEMBEREK

CHP Safranbolu İlçe Yöneticisi genç ve bekar kadın hakkında “onun için iyi demiyorlar” söylemini yaptığı iddia edilen belediye meclis üyesi hakkında parti disiplininde soruşturma başlatılmayınca, teşkilat yöneticiliğinden istifa ettiği ve dilekçesinde ise parti teşkilatının bir bayan yöneticisine sahip çıkmadığını vurgulayarak, Atatürk’ün “Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” sözüne yer verdiği öğrenildi.

CHP Safranbolu İlçe Yönetim Kurulu toplantılarında birkaç defa kendisi hakkında dedikodu ve asılsız söylemler yapan CHP’li Belediye Meclis Üyesinin disipline sevk edilmesini istemesine rağmen, kendini korumaya çalıştığı halde, kadın bir parti yöneticisine sahip çıkılmadığı ve bu dedikoduyu yapana sahip çıkıldığını da istifa dilekçesinde vurgulandığı öğrenildi.

Parti yöneticisi genç kadının istifa dilekçesini CHP Safranbolu İlçe teşkilatına noter aracılığı ile gönderirken, dilekçesini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, Genel Başkan Yardımcılarına ve CHP Genel Merkez Parti Meclisi Üyelerinin tamamına da gönderdiği belirtildi.

İSTİFALAR GELMEYE BAŞLADI

Namusu ve iffeti hakkında dedikodu yapıldığı için mücadele veren kadın parti yöneticisinin teşkilatı tarafından sahip çıkılmamasına tepki gösteren CHP Safranbolu İlçe Yöneticilerinden bazılarının da istifa dilekçelerini gönderdikleri de öğrenildi.

CHP’NİN İL VE İLÇE BAŞKANI NASIL HESAP VERECEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve CHP Genel Merkezinin, Türk siyaset hayatında kadınların rolüne ve fazla yer almasına verdiği önemin ne kadar fazla olduğu bilinirken, CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır ile Safranbolu İlçe Başkanı Bahtiyar Acar’ın parti yöneticisi genç bir kadının kendisi ile ilgili yapılan dedikodulara karşı verdiği mücadelede yalnız bırakılmasına, hatta sahip çıkılmamasına karşı nasıl cevap verecekleri de ayrı bir tartışma konusu oldu.

CHP’Lİ ELİF KÖSE’YE YAZIKLAR OLSUN..!

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP’den Safranbolu Belediye Başkan Adayı olduğu zaman, rakibi olan bir başka siyasi partinin belediye başkan adayının kendisi hakkında, özel hayatı ve namusu hakkında asılsız dedikoduların, söylemlerin yapıldığını iddia ederek yaşadığı mağduriyeti bir çok ortamda dile getirmişti.

Aynı CHP’nin ilçe yöneticisi genç bir kadının yaşadığı olayı, seçimlerde yaşadığını ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin, bu olayı bilmesine rağmen duyarsız kalması ve sahip çıkmaması ise olayın en acı bir boyutu olarak görülüyor.

Bu nedenden dolayı söz konusu CHP’li genç kadının Elif Köse’ye yönelik “Aynı iftiralara, dedikodulara ve söylemlere kendisi maruz kalmadı mı? Şimdi neden bana sahip çıkmıyor? Elif Köse’ye yazıklar olsun” dediği de öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi