CHP Karabük Belediye Başkan Adayı Mehmet Durum, sık sık gündeme gelen CHP-İYİ Parti ittifakı ve adaylıktan çekileceği söylemlerine sert cevap verdi.

Durum, Karabük merkezde ittifakın söz konusu olması halinde, CHP çatısı altında olması gerektiğini vurguladı ve Karabük Net Haber’e verdiği özel röportajda şu ifadeler yer verdi;

“İl ve ilçe başkanlarımız iyi parti ve biz, sayın Dursun Altıparmak da dahil uzun zamandır hep bu ittifak konusu görüşüldü. Ama son bir aya kadar Durmuş Yalçın Bey’in adaylığı söz konusuydu, hiç kimse ittifaktan bahsetmiyordu. Ne zaman ki Durmuş Yalçın ‘aday değilim’ ifadesini kullandı, Dursun beyin adaylığı çıktıktan sonra bir anda ittifak olayı patladı. Hepimiz de dedik ki, ‘Burada ana muhalefet partisi biziz, ikinci parti biziz, bizim milletvekilimiz var, Karabük’te CHP’nin 12 bin oyu var, sizin 8 bin oyunuz var. Yani burada yakışan nedir? CHP adayının çatısı altında beraber bu seçime gidelim’ diye teklifimizi götürdük, biz hiçbir zaman kapalı olmadık.” Dedi.

SONUNA KADAR ADAYIM

Durum, CHP'den sonuna kadar aday olduğunu belirterek “Safranbolu’ da biz sandık koyduk, Elif Hanım sandıktan çıktı. Neredeydi bu arkadaşlar bu zamana kadar. Ne zaman ki Dursun Bey kendi adaylığını ortaya çıkardı, herkes ittifak konuşmalarına başladı. Eğer ittifak olacaksa CHP’de olacak. Ben sonuna kadar adayım. Hiç kimse bundan tereddüt etmesin, ben bu yaşıma kadar verdiğim sözün hep arkasında oldum. Biz bu arkadaşlarla beraber, Karabük ile beraber bu işi neticelendireceğiz ve bu seçimi alacağız.” Dedi.

CHP GENEL MERKEZİNİN BENİ ADAYLIKTAN ÇEKMESİ SÖZ KONUSU OLMAZ

“CHP Genel Merkezi Karabük adayını çekecek” sözlerine de açıklama getiren Mehmet Durum “Bu olmaz. Neden olmaz? Çünkü ben parti meclisi kararıyla çıkmış bir adayım. Karabük’te ilk aday merkezde gösterildi ve parti meclisinden çıktı. Bizim adaylarımız parti meclisinin kararlarıyla çıkıyor. Dolayısıyla alınması gerekiyorsa, yine parti meclisi kararı ile alınır. Yoksa genel başkan bile yetkili olmadığı müddetçe böyle bir şeye tevessül etmez. Böyle bir kararın alınması söz konusu değil.” Dedi.

ÇEKİLECEĞİM ALGISINI OLUŞTURANLAR, ÖNCE KENDİNE GÜVENSİN

Özellikle İYİ Parti Karabük Adayı Dursun Altıparmak’ın siyasi kulislerde “CHP Adayı çekilecek, ittifak olacak” şeklinde yaptığı söylemlere de sert tepki gösteren CHP Karabük Adayı Mehmet Durum “Bazı arkadaşlar insanların kafasını karıştırarak algı oluşturmaya çalışıyor. Bunun başka bir tarifi yok. Algı oluşturmaya gerek yok. Ben nasıl kimseye güvenmeden çıktım, herkes çıksın aslanlar gibi. Herkes kendine güvensin. Ötekini karalayarak veya algı oluşturarak insanların kafasını karıştırmakta, kötü niyetten iyi murat yok. Kimse kusura bakmasın.” Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi