CHP Karabük Belediye Başkan Adayı Mehmet Durum, adaylıktan çekildiğini Karabük Net Haber’e açıkladı.

İYİ Parti ile CHP arasından Safranbolu ve Yenice’de sağlanan Millet ittifakından sonra tüm gözler Karabük Merkeze çevrilmişti.

Karabük Merkezde de CHP Adayı Mehmet Durum adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Durum, Karabük Net Haber Sorumlu Editörü Ergün Başkaya’ya yaptığı son dakika özel açıklamada şunları söyledi;

“Son birkaç gündür İl Başkanı Abdullah Çakır ve Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, Safranbolu ve Yenice’de sağlanan Millet ittifakını örnek göstererek bana baskı kuruyorlardı. Parti de bu akşam üzeri yaptığımız toplantıda bana suçlamalar yaptılar ve Safranbolu ile Yenice’de seçim kaybedilirse sorumlusunun benim olacağımı iddia ettiler.

Genel Merkeze de söylemişler fakat Genel Merkez yöneticilerimiz tasarrufu bana bıraktı. Baktım sürekli baskı yapıyorlar, adaylığımda destek vermeyecekler ve bu işin tadını kaçırdılar, ben de genel merkezi arayarak adaylığımın sonlandırılmasını istedim, onlarda kabul ettiler.”

CHP Karabük Belediye Başkan Adayı Mehmet Durum’un adaylıktan çekilmesi ile İYİ Parti ile Karabük’te ittifakın önü açılmış oldu ve şimdi gözler Dursun Altıparmak’da. Acaba Dursun Altıparmak mı CHP – İYİ Parti ittifakının adayı olacak, yoksa son günlerde ismi sıkça dolaşan İsmail Yılmaz mı Karabük’te millet ittifakının ortak adayı olacak?