31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Karabük’te CHP ve İYİ Parti arasındaki ittifak arayışları son aşamasına geldi.

Edinilen bilgilere göre CHP Karabük Belediye Başkan Adayı Mehmet Durum adaylıktan çekiliyor ve İYİ Parti’den Dursun Altıparmak aday oluyor.

Yaklaşık iki ay önce CHP Karabük Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Mehmet Durum’un, İYİ Parti’den Dursun Altıparmak’ın lehine, Belediye Başkan Yardımcısı olma şartı ile adaylıktan çekileceği öğrenildi.

CHP-İYİ Parti ittifak arayışları sadece Karabük’le de kalmıyor ve CHP Safranbolu Adayı Elif Köse’nin aday olarak devam edeceği, İYİ Parti’den adaylığına kesin gözü ile bakılan Sebahattin Uzun’un da yine Başkan Yardımcısı olarak CHP lehine aday olmayacağı belirtiliyor.

Yani CHP Karabük’te adayını çekerek, İYİ Parti’ye destek verecek. İYİ Parti’de Safranbolu’da adayını açıklamayarak CHP’ye destek verecek.

CHP-İYİ Parti ittifak arayışının başta Yenice ve Eskipazar’da da oluşturulması için teşkilat yöneticileri arasında görüşmelerin devam ettiği ifade ediliyor.

MEHMET DURUM’UN, ALTIPARMAK İÇİN YAPAMAYACAĞI FEDAKARLIK YOKTUR

CHP Karabük Belediye Başkan Adayı olarak yaklaşık iki aydır meydanlarda, sokaklarda seçim çalışmaları yapan Mehmet Durum’un, eskiden bu yana Dursun Altıparmak’a karşı olan sevgisi ve zafiyeti bilinmekte.

Dursun Altıparmak’ın kendisinden talep ettiği takdirde, Durum’un “Ben iki aydır meydanlarda CHP adayı olarak seçim çalışmaları yapıyorum. Seçmene ne diyeceğim?” diye düşünmeden, Altıparmak’ın teklifini kabul edeceği görüşü yakın çevresinde hakim olduğu görülmekte.

“İki aydır CHP Adayı olarak mahalle mahalle gezen, kapı kapı dolaşan Mehmet Durum’un adaylıktan çekildiği anda kamuoyunda göreceği büyük tepkiyi hesaplayabiliyor mu?” diyen CHP tabanı, “CHP’ye ihanet olur” görüşünü taşıyor.

 

Editör: Haber Merkezi