CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ülke genelinde 50’ye yakın büyükşehir ve iller de ve çok sayıda ilçelerde ittifak yapma uzlaşmasını sağladıklarını açıkladılar.

Millet İttifakı çerçevesinde 31 Mart Yerel Seçimlerine büyük oranda uzlaşmayla giren CHP ve İYİ Parti Karabük ve bazı ilçelerinde ittifak anlaşmasını sağlayabilecek mi?

Karabük’te CHP ve İYİ Parti teşkilatlarında şimdi nefesler tutuldu ve ittifak anlaşmasının olup olmayacağı kararı bekleniyor.

İYİ Parti Karabük’ün Eskipazar, Eflani ve Ovacık ilçe adaylarını açıklarken, Karabük Merkez, Safranbolu ve Yenice’de adaylarını açıklamadı.

CHP Karabük Belediye Başkan Adayı Mehmet Durum’un adaylıktan çekilmesi ve İYİ Parti’nin adayı üzerinde ittifak sağlanması Karabük gündeminde yerini korurken, başta teşkilat yöneticileri olmak üzere CHP’liler adayın çekilmesine hiç sıcak bakmıyorlar.

İYİ PARTİ KARABÜK’TE ARAYIŞ İÇİNDE

Her ne kadar Dursun Altıparmak isminin kamuoyunda İYİ Parti'den aday olarak geçmesine rağmen, İYİ Parti Karabük İl Teşkilatı başka bir aday arayışını sürdürüyor.

CHP’den 2002’de Milletvekili adayı olan İsmail Yılmaz’a Karabük Belediye Başkan Adaylığı getirdiği belirtilirken, Yılmaz’ın “İttifak olursa partim de ortak aday olmamı uygun görürse İYİ Parti’den veya CHP’den aday olurum, fark etmez” dediği ifade ediliyor.

KARABÜK, SAFRANBOLU VE YENİCE’DE MİLLET İTTİFAKI OLACAK MI?

CHP – İYİ Parti’nin Millet İttifakının Karabük Merkez’de, Safranbolu’da ve Yenice’de Millet İttifakı yapıp yapmayacağı her iki partinin teşkilatlarında ve tabanında sabırsızlıkla bekleniyor.

Parti Genel Merkezlerinde ittifak yapacak il ve ilçeler ile ilgili çalışmalar bir taraftan devam ederken, diğer taraftan ittifak yapılacak veya yapılmayacak il ve ilçeler peyderpey açıklanıyor.

Karabük Merkez’de ittifak söz konusu olursa, İYİ Parti’nin adayı üstünde olunması ve CHP’nin iki buçuk ay önce açıklanan adayı Mehmet Durum’un adaylıktan çekilmesi ile sonuçlanması bekleniliyor.

Kamuoyunda çeşitli senaryolar üzerinde bu beklenti konuşulurken, CHP Adayı Mehmet Durum’un kendi isteği ile kesinlikle çekilmeyi düşünmediği, İl ve Merkez İlçe teşkilatlarının ise adaylarının çekilmesini kabul etmeyecekleri belirtiliyor.

Safranbolu ve Yenice’de CHP adaylarını açıklamışken, İYİ Parti hala açıklamadı. Söz konusu ilçelerde ittifakın oluşması Karabük Merkezdeki ittifaka bağlı olduğu da ifade ediliyor.

Bu Pazar günü CHP Genel merkezinde yapılacak Parti Meclisi toplantısında Karabük ve bazı ilçelerin ittifaka dahil edilip edilmeyeceği yönünde kararın verileceği de belirtiliyor.