CHP Eflani İlçe Başkanı Ahmet Aytaç “Eflani küçülüyor, İbrahim Ertuğrul büyüyor” ifadelerini kullanarak yayınladığı basın açıklamasında, AK Partili Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul’a ağır eleştiriler getirdi.

Aytaç, Belediye Başkanı Ertuğrul’un kendisini eleştirenlere karşı hakaret dili kullandığına işaret ederek, bu zamana kadar Eflani ilçesinde yapılan yanlış uygulamalara dikkat çekti.

“Sayın Başkan İbrahim Ertuğrul benim 2000 yılında yaptırmış olduğum parselleri Facebook sayfasında paylaşmış. Takriben 20 yıl oldu. Kanunlar çerçevesinde 31 parsel yaptık. Yüzde kırkını belediyeye bıraktık. Park büyüktü, küçülttük, özel imar yaptırdık. Belediye yetkili birimleri tarafından uygun görüldü. Şehir plancısı ve harita mühendisi tarafından parsellendi ve belediye tasdikledi. Ne yazık ki Ertuğrul facebook sayfasından bu planları paylaştı. 20 yıllık parsel planı Facebook’tan paylaşıldığına göre, demek ki Eflani 20 yıl geri gitti.” diyen CHP ilçe Başkanı Ahmet Aytaç eleştirilerine ve usulsüz uygulama iddialarına şöyle devam etti;



“Belediye başkanı seçilir seçilmez, başkan kendisine oy vermeyen kişilerin tüm planlarını zamanın şehir plancısına denetletip elden geçirtti. Bir kısmını düzeltip bir kısmını düzelttirmedi. İki parselimize park koydu. Mülkiye müfettişi geldi ve Sayın Başkan Ertuğrul, Tufan Bakkal ve Safiye Aytaç’ın park yapılan arsalarından oluşan zararları gidermedi.

Yeni bir başkan ve ekip gelirde, 2005-2020 yılları arasında yapılan imar düzenlemelerini elden geçirdiği zaman ilerisi ne olur bilmem, hukukçular bilir. 2019 yılında Çalışlar Mahallesinde Sayın Başkan kişiye özel imar yaptı. Aynı özellikte olan birçok yerin imar planı yapılmasına İl Tarım Müdürlüğü ‘izin vermiyor’ gerekçesi ile müsaade etmedi. Buna rağmen Çalışlar Mahallesinde kendisine yakın olan bir kişiye imar izni verdi ve meclisten geçti. Peki soruyorum, burası tarım arazisi değil miydi? Buraya müsaade eden İl Tarım Müdürlüğü diğer yerlere hangi gerekçe ile müsaade etmedi, buraya hangi gerekçe ile müsaade etti? Bundan anlaşılıyor ki İl Tarım Müdürlüğünden müsaade yazısı alınmadı mı? Alındı ise eski tarihli bir yazı ile mi işler halloldu. Şayet eski tarihli bir yazı ile halloldu ise 2019 yılında yeni yazı alınması gerekmiyor muydu? Aynı durumda olanlara bu imar uygulamasını niye yapmadınız? Bu konunun takipçisi olacağız.”

CHP ilçe Başkanı Aytaç, bu zamana kadar Eflani’de yapılmayan muhalefet eleştirilerini de peş peşe sıralayarak, açıklamasında şu ifadelerine devam etti;

“Siz dediniz ki ‘Bunlar cami yapımına karşı, hastane yapımına karşı, sanayi sitesi yapımına karşı.’

1- Asla cami yapımına karşı olmadık ve olmayız insanları kandırmayın.

2- Hastane yapımında destek olduk.

3- Sanayi sitesi yapımında karşı değiliz. İmar planındaki yerine yapılsın diye mücadele ettik ve yeni değiştirdiğiniz yere olmasın, Eflani'nin içi dedik. Lütfen insanlara doğru söyleyin. Hastanede çok güzel oldu. Cami de güzel oldu. Ama sanayinin yeri değişmeden yapılırsa ilerde bu yanlış uygulamayı hemşerilerimiz yaşar.”



“Gelelim Eflani’ye; Siz başkan olduğunuz zaman ne vardı, şimdi ne var?” diyerek Eflani’nin 4 dönem, 20 senedir aralıksız Belediye Başkanlığını yapan İbrahim Ertuğrul’a eleştirilerine devam eden CHP İlçe Başkanı Ahmet Aytaç “Eflani’yi CHP mi yönetiyor, İktidar Partisi mi yönetiyor?’ diyorsunuz ama Adliye nerede? Cezaevi nerede? Başkent Elektrik abone merkezi nerede? Türk Telekom nerede? Terminal nerede? Pazar yerinin üstü niye kapı değil? Otopark niye yok? Lafa değil, icraata bakmak lazım. Jeep’ten inip ve halkın içinde olmak lazım. Sorunlara laf getirip, götürenlerden değil, birinci kaynaktan canlı şahit olmak lazım. Yapılan her bayramlaşma programında aynı şeyleri defalarca göstermenize rağmen, iki buçuk aydır en önemli şey olan şehir içme suyu sorununu çözmek lazım ve sürekli bulanık akıyor. Evlerde arıtma kullanıyor ama vatandaşlar yirmi günde 3 filtre değiştirmek zorunda kalıyor. Halk geliyor, muhalefet ilçe başkanı olarak bize söylüyor. ‘Yetkili birimlere sorunu iletmemize rağmen düzelmedi.’ Diyorlar. Ana muhalefet partisi ilçe başkanı olarak benim görevim halkın sorunlarını dile getirmek. İktidar partisi olarak sizin göreviniz de icraat yapmak. Eleştirenleri tokmak laflarla vurmak değil. Kötü ve argo sözler sahibine aittir. Bir belediye başkanına yakışmaz.



Facebook’tan Başkan bir şey paylaştığı zaman hiç üzerine farz olmayan kişiler sırf size yaranmak için olsun diye orada bizi karalayıcı yorumlar yapıyor. Bu kişiler Eflanili olmalarına rağmen buranın havasını solumayan, belediye ile uzaktan yakından alakası olmayan hariçten gazel okuyan kişiler.

Eskiler derki ‘Kişiliğini makamlardan alanlar, makam süresi bitince kişiliksiz kalırlar.’ İfadelerine yer verdi.
Editör: Haber Merkezi