CHP Karabük İl Başkanlığı, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok büyük sıkıntılar yaratan koronavirüs sebebiyle bir takım problemler yaşayan esnaf ve iş insanlarına destek verilmesi gerektiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Tüm Dünyanın mücadele ettiği ve ülkemizde, bölgemizde halen sıkıntıların yaşandığı koronavirüs nedeni ile çalışanlar mağdur durumda kalırken iş insanlarımız ve esnaflarımızın büyük bir bölümü de mağduriyet yaşamaktadır.

Bu keşmekeş yaşanırken maalesef iş insanlarımızın ve esnaflarımızın STK'ları olayları sadece izlemekte, sesiz kalmaktadır.

-Çiftçimiz için ekim zamanı olmasına karşın bu konularda ön destek çalışmaları planlanmamış ya da bankalara esnaflarımız kredi al çözüm bul yoluyla mahkum bırakılmaktadır.

-Dünyada etkili olan virüs nedeni ile gıda üzerinde olabilecek yokluklara karşı bugünden hiçbir projenin geliştirilmediğini görmekteyiz.

-Okulların kapatılması ile birlikte okul servisleri, kantinler vb. gibi yan destek kurumları için hiçbir çalışma yapılmamış, sadece evinizde kalın denerek iş geçiştirilmektedir. Özellikle özel okullarımızın SGK borçları Devlet tarafından karşılanmalı, borçları faizsiz ertelenmelidir.

-Evet herkesin sağlığı için evde kalacağız ancak insanların zor günlerinde çözümde bulmak için siyasi partiler başta, sendikalar, esnaf örgütleri tüm STK'lar da sessiz kalmadan projeler üretmesi gerekmektedir.

-CHP olarak virüs krizinin ilk gününden itibaren olası gelebilecek tüm sıkıntıları hep birlikte paylaşarak çekmeliyiz. Bu anlamda, ‘kredi borçları kriz sonuna kadar faizsiz ertelenmelidir’ dedik.

-Virüsün yarattığı kriz nedeni ile dolmuş, otobüs işletmesi sahiplerine mazeret zararı nezdinde ödemeler çıkartılmalı ve esnafımızın mağduriyeti giderilmelidir.

-İş yerlerini kapatmak zorunda kalan kafe, berber, kuaför, kahvehane, çay ocakları gibi iş yerlerimize yine AVM'lerde mağdur kalan esnaflarımıza SGK ve vergi ötelemesi vb. destekler verilmeli, karşılıksız KOBİ kredileri ile desteklenmelidir.

Sonuç olarak; Koronavirüs krizi sonrası işleri duran, durma noktasına gelen orta ve küçük ölçekli sanayicilerimizin, tüm esnaflarımızın ve onların çalışanlarının sorunlarının çözümü için acil olarak tüm STK larımız, TSO ve Esnaf odaları başta olmak üzere sendikalarımız bir araya gelerek çözüm önerileri üretme gereğine inanıyoruz.

Kriz var, sıkıntı varsa paylaşacaksak hep birlikte paylaşacağız, hep birlikte çözüm üreteceğiz, bu Ülke hepimizin, krizi fırsat görenleri unutmayacağız, biz bize yetersek, biz bizim sorunlarımızı birlikte çözeceğiz."
Editör: Haber Merkezi