Kardemir A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeleri ve AK Parti eski milletvekilleri Ömer Faruk Öz, Bülent Gedikli ve Mehmet Erdoğan imzası ile dün bir basın açıklaması yayınlanmıştı.

Basın açıklamasında, CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy'un geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulunda Kardemir ile ilgili yaptığı gündem dışı konuşmaya değinilmiş ve Aksoy'a ağır ithamlarda bulunulmuştu.

Kardemir'in bağımsız üyeleri olan eski AK Parti Milletvekilleri, CHP Karabük Milletvekili Aksoy'un, TBMM'de yaptığı konuşma için "iftiralarla dolu ve bir milletvekili haysiyetine yaraşmayacak konuşma" olarak değerlendirme yapmışlardı.

"Bir milletvekilinin birilerinin şahsi hesap ve emellerine hizmet edecek şekilde kurgulanan bu kadar asılsız ve cahilane bir açıklama yapması ya tecrübesizliğinden ya da CHP zihniyetinin her zaman yaptığı iftira siyasetinden kaynaklanmaktadır." şeklinde ifadelerinde yer aldığı bu açıklamanın ardından, CHP Karabük İl Başkanlığından bir açıklama bekleniliyordu ama şu ana kadar CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır tarafından hiç bir açıklama gelmedi.

CHP İl Başkanı Abdullah Çakır, kendi Milletvekiline karşı ağır ifadelerin yer aldığı bu açıklama karşısında hiç bir cevap vermemesinden, CHP Milletvekili H. Avni Aksoy'un da son derece rahatsız olduğu öğrenildi.

CHP kulislerinde "AKP'li eski milletvekillerinin, bizim milletvekilimize karşı adeta hakaret içeren ve ağır ifadeler kullanılan açıklama karşısında il başkanının suskunluğuna bir anlam veremiyoruz. Sayın il başkanımızın acaba Kardemir'den bir beklentisi mi var?" şeklinde görüşler ortaya atılıyor.