Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır, Yenice ilçesinde CHP İlçe Başkanlığını ve bazı Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret etti.

Beraberinde il yönetim kurulu üyeleri Satı Acar ve Vedat Yaşar ile birlikte Yenice’ye gelen CHP İl Başkanı Abdullah Çakır “Kurultay sonrası genel bir değerlendirme yapmak amacıyla önce CHP Yenice İlçe Başkanlığımızı ziyaret ettik. Burada partimizin ilçe yönetimi ve partililerimizle bir araya geldik. Kurultayımızı ve gündemi değerlendirdik.” dedi.

İl Başkanı Abdullah Çakır, ilçedeki Sivil Toplum Kuruluşları olan; Atatürkçü Düşünce Derneği, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Ziraat Odası ve Emekliler Derneğini ziyaret ettiklerini, ülke gündemini ve Yenice'nin sorunlarını konuştuklarını da belirtti.

CHP İl Başkanı Çakır, ziyaretiyle ilgili yaptığı değerlendirmesinde de şunları dile getirdi;

“Yenice'nin gündeminde olan doğalgaz ve ormancılık ihtisas organize bölgesi konusunda iktidar partisinin vermiş olduğu sözlerin yerine getirilmediğini gördük. Doğalgaz kullanmak elbette Yenice'nin de hakkıdır. Bu konuda verilen sözler yerine getirilmelidir. Bu sözleri verenler yarın Yenicelilerin karşısına hangi yüzle çıkacaklardır. Biz CHP olarak bu sözlerin takipçisi olmayı sürdüreceğiz. BOTAŞ'ın 2018-2019 yıllarında doğalgaz getirilmesi zor olan 222 ilçe ve belde için dökme gaz sistemi ile doğalgaz getirilmesi planlanmıştır. Ancak bu ilçelerin arasında Yenice'nin yer almaması büyük bir eksiklik ve üzüntü kaynağıdır.

Yine ülke genelinde olduğu gibi Yenice’de de işsizliğin giderek arttığını üzülerek izlemekteyiz. Yenice’de seçim öncesi iktidar partisi mensupları orman ürünleri ile ilgili ihtisas organize sanayi bölgesi kurulacağına dair sözler vermişlerdir. Bu sözlerin de ne yazık ki yerine getirilmediğini görüyoruz. Yenice’de işsizliğin önüne geçmek için öncelikle bu sorunun çözümlenmesi gerekmektedir. Yenice’ye mutlak surette Organize Sanayi Bölgesi kurulmalıdır.”

Editör: Haber Merkezi