CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır, Karabük'ün teşvik kapsamından bir alt kategoriye çekilmesini eleştiren bir basın açıklaması yayınladı.


Tüm siyasi partileri ve STK'ları birlik olmaya davet eden Çakır açıklamasında;


"Teşvik sisteminde, uzun süredir talep edilen ilçe bazında sınıflama ve teşviklerin ilçe bazında tasarlanması taleplerine yönelik gerçekleşen çalışma sonucunda Karabük için dağ fare doğurmuştur…

Resmi Gazete’nin 21 Ağustos günlü sayısında yayımlanan “Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar”da değişiklik yapan Cumhurbaşkanı Kararıyla, kendi bölgesindeki teşviklerin bir alt bölgesindeki teşviklerden yararlanacak ilçeler belli olurken daha önce Bakanlar Kurulu kararı ile 3.bölge teşvik kapsamında ki Karabük ili son Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 2.Bölgeye çekilerek adeta yine cezalandırılmıştır.

Yıllarca, Esnaf odalarımız, Ticaret Sanayi odalarımız yatırımcıların İlimize daha rahat gelebilmesi adına Karabük’ün bir an önce bölgesel teşvik kapsamına alınıp en azından komşu İllerde ki oranlar nispetinde, (Bartın, Kastamonu, Çankırı, vb İllerinin bulunduğu) 4. ve 5. Bölge teşvik sisteminden yararlanılması için uzun çalışmalar yapılmıştı.

Sonuç, son Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 1.1.2021 tarihinde yürürlüğe girecek olan karar değişikliğine göre Karabük İli 3.Bölge teşvik kapsamından, 2.bölge kapsamına alınması ile sanki cezalandırılmıştır..



Aynı kararnamede komşu bir çok ilimiz 4.,5. Bölge teşvik kapsamında yer alırken, belirlenen ilçeleri 6.bölge teşvik kapsamından bile yararlanacaktır.

Neden Karabük 3.Bölgeden 2.bölgeye çekiliyor ve neden ekonomik durumları bizim İlimizden de iyi olan komşu iller daha üst bölge teşvik kapsamına alınıyor? Bilimsel, ekonomik bir açıklaması varsa bizlerde bilelim.



Değerli Karabüklüler, Bu şu demektir;

“Karabük ve Safranbolu’ya bundan sonra yatırımcı gelmez.”

Yatırımların gelmemesi neticesinde, İşsizliğin daha çok artması demektir, İlimiz de i gençlerin, işsizlerin iş alanlarına göç etmesi demektir, ekonomik olarak gelişemeyeceğimizin işareti demektir.

Şimdi CHP Karabük Teşkilatları olarak seslenmek istiyoruz,

Tüm STK larının bu konuda görüşlerini dile getirmesi gerekmektedir. Lütfen bu konuda tepkilerinizi dillendirin.. “Haksızlık adına susan dilsiz şeytandır” desturuna inanıyorsanız konuşun, Karabük halkının ekonomik-siyasi geleceğini düşünüyorsanız konuşun.

Eğer, bu yasa 1.1.2021 tarihinde yürürlüğe girerse,

Sorumlusu bugün bu yasanın 3 aylık dilim içinde düzelmesi için harekete geçmeyenlerin vebalindedir.



Karabük’ün küçülmesi başlar, yatırımcın haklı olarak teşvik imkanları daha uygun illere kayar ve Karabük’ün göç vermesi kaçınılmaz olur.

Şu an, bugün, ivedi olarak , Karabük’ün STK ları bu konuda gündem yaratmalı, konuşmalı, Karabük Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Siyasi parti İl Başkanlıkları, Sendikalar ve Karabük basınımız konu hakkında ortak çalışma yapılması için ne gerekiyorsa adımları atmalı, yarın için birlik olunmalıdır.

Saygıdeğer Karabük Halkımız,

Biz CHP si olarak İl Başkanlığımız, Milletvekilimiz, Belediye Başkanımız, tüm örgütümüz olarak konunun takipçisi olacağız ve yaşanan gelişmeleri sizlerle paylaşacağız.

Karabük Küçültülemez.."










Editör: Haber Merkezi