Devlet Su İşleri tarafından 27 Milyon TL'ye yapılan ve son aşamasına gelinen Safranbolu içme suyu arıtma tesisi yatırımları ile ilgili Safranbolu Belediyesi geçtiğimiz gün bir basın açıklamasın yayınlamış ve açıklamaya belediyeye ait kamyon fotoğrafı da ekleyerek, sanki Safranbolu Belediyesi bu yatırımı yapıyormuş gibi bir algı oluşturma şüphesi doğmuştu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Mehmet Sarı, "Merkezi hükümetin çok önceden başlattığı bu yatırımı sanki kendiniz yapıyormuş gibi fotoğraf paylaştığınız için size sadece gülüyorum. Ama merak etmeyin temiz su içmek Safranbolulu hemşehrilerimizin de hakkı ve tesis bittiğinde sizleri en ön sırada açılışa bekliyoruz." demişti.

Tüm bu gelişmelerin ardından CHP Safranbolu İlçe Başkanlığı da yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, DSİ'nin AK Parti'nin bir alt kuruluşu olmadığına vurgu yapılırken, AK Parti Safranbolu İlçe Başkanlığının açıklamasını manipülatif olduğu belirtildi.

CHP Safranbolu İlçe Başkanlığı imzası ile yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"İlçemiz içme suyu ile alakalı Safranbolu Belediyemiz tarafından paylaşılan haber neticesinde, basın ve sosyal medyada kimi açıklamalar ve paylaşımlar yer almıştır. Bu konuda kamuoyunu aydınlatma gereği duyulmuştur. Belediyemiz tarafından yapılan açıklamada; teknik detaylardan ve Belediyenin süreçteki rolünden bahsedilip, durum değerlendirmesi yapılmış ve DSİ’nin yaptığı çalışmalardan da açıkça bahsedilmiştir. Buna rağmen AKP İlçe Başkanı tarafından yapılan manipülatif açıklamaları doğru bulmuyoruz.

Öncelikle bilinmelidir ki, DSİ (Devlet Su İşleri) AKP’nin alt kuruluşu değildir. DSİ Devletin kuruluşudur. AKP devlet demek değildir. DSİ ve devletin yaptığı çalışmalar ve hizmetler tüm vatandaşlarımızın vergileriyle yapılmaktadır. Önemli olan Safranbolu ya hizmet etmektir. İster merkezi hükümet, ister yerel yönetim yapsın önemli olan hizmettir.

İktidar partisi ve tek adam yönetimi, partilerinden olmayanların olumlu işlerini engellemeyi alışkanlık haline getirdikleri için ne yazık ki bu zihniyetin temsilcileri de herkesi kendileri gibi zannetmektedirler.

Biz, Safranbolu için faydalı işler yapan tüm kişi ve kurumlara şükranlarımızı sunuyoruz."