Cumhuriyet Halk Partisi Safranbolu İlçe Teşkilatında yaşanan skandal ve rezalet her geçen gün büyüyerek devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde CHP Safranbolu İlçe Yönetim Kurulu Üyesi genç bir kadına karşı, yine CHP’li bir Safranbolu Belediye Meclis Üyesinin “Onun için iyi demiyorlar” dediği iddia edilen sözler karşısında, CHP Safranbolu İlçe Başkanı Bahtiyar Acar, İl Başkanı Abdullah Çakır’ın talimatı ile olayı kapatmaya çalışmıştı.

CHP’de kadınlara verilen önem görmezlikten gelinerek, namus ve iffetine karşı hakarete uğradığını iddia eden kadın yönetim kurulu üyesi, bu seviyesiz sözleri söyleyen partili belediye meclis üyesi hakkında il disiplin kurulunda inceleme başlatılmasını istemişti.

İffetine söz söylendiği iddiaları karşısında mücadele veren genç kadın partili yönetim kurulu üyesinin bu talebi dikkate alınmayınca, zehir zemberek sözler içeren istifa dilekçesi yazarak istifa etmişti.

CHP İL VE İLÇE BAŞKANI SUSKUN

CHP Safranbolu Teşkilatında yaşanan bu rezalet karşısında sessizliğini koruyan il başkanı Abdullah Çakır ile ilçe Başkanı Bahtiyar Acar ne bir yalanlama yaptılar ne de konuya açıklık getiren bir açıklama yaptılar.

Parti yöneticilerinin sessiz kalması örgütlerde rahatsızlığa yol açarken, yaşanan rezalet karşısında partili tabansa “Bu ayıp ile yaşasınlar” yorumunu yapıyor.

SKANDAL REZALETİN BOYUTU BİR BAŞKA YÖNETİCİNİN İSTİFA DİLEKÇESİNDE YER ALDI

CHP Safranbolu ilçe teşkilatında kadın yöneticiye sahip çıkılmaması ile ilgili rahatsızlıklar her geçen gün büyürken, yaşanan bu olay karşısında tepkisini gösteren bir başka ilçe yönetim kurulu üyesi de rezaletin tüm ayrıntılarını CHP Genel Merkezine yazdığı istifa dilekçesinde anlattı.

CHP Genel Merkezine yazdığı istifa dilekçesinde “Üyesi olmaktan her zaman onur ve şeref duyduğum, Ulu Önderimiz ve partimizin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN bizlere emaneti olan Cumhuriyet Halk Partisinin 37. Olağan Kurultayında Safranbolu ilçe yönetim kuruluna seçildim. Büyük bir heyecan ve özveri ile her zaman ve her koşulda her türlü fedakârlığı yaparak partime hizmet etmeye çalıştım.” Diyerek başlayan Safranbolu ilçe Yönetim Kurulu Üyesi yaşanan skandal rezaleti, şu ifadeler ile dilekçesinde yer verdi;

“Yönetim kurulu üyesi bir arkadaşımız hakkında sağda solda konuşan bir belediye meclis üyesinin çıkarmış olduğu dedikodular üzülerek kulağımıza gelmiştir. Bu belediye meclis üyesinin 15.10.2020 tarihinde yapılan toplantıda parti tüzüğümüzün 68’nci madde 3/C bendine itibaren disiplin kuruluna sevkini talep etmiş bulunmaktayım.

Toplantı esnasında İlçe Başkanı ve birkaç yönetim kurulu üyesinin sert bir şekilde böyle bir dedikodu olmadığı, tamamen uydurma olduğu şeklindeki söylentilerine istinaden konuşma esnasında ilçe başkanının ‘belediye meclis üyesi bir hata yapmıştır, gerekirse bana özür dileyeceğini söylemiştir’ lafı üzerine bu söylentilerin bir dedikodu olmadığı ve gerçek olduğu ortaya çıkmıştır.

Dedikodu yapmadıysa neden özür diliyor o zaman. Bu bile işlediği suçun tescilidir söylemimden sonra, İlçe Başkanı ‘ben burada olduğum sürece kimse o belediye meclis üyesine dokunamaz. 2023 seçimlerine kadar ona kimse dokunamaz.’ şeklinde söylemde bulunmuştur.”

Şeklindeki ifadelerle istifa dilekçesinde skandal rezaleti böyle anlatan teşkilat yönetim kurulu üyesi, dilekçesinde sözlerini şöyle tamamladı;

“Kendisini Cumhuriyet Halk Partisinin anayasası sayılan tüzüğün üzerinde gören bir ilçe başkanı ve bu durumu destekleyen birkaç yönetim kurulu üyesi ile aynı masada karar alıcı olarak oturmam artık imkânsızlaşmıştır. Gördüğüm lüzum üzerine parti üyeliğimim baki kalması koşuluyla, yönetim kurulundan istifamı sunar, gereğini arz ederim. 20.10.2020”

İSTİFA DİLEKÇESİNDE HERŞEY ANLATILMIŞ

CHP Safranbolu İlçe Teşkilatından istifa eden yönetim kurulu üyesinin yazdığı istifa dilekçesinde yer verdiği bu ifadeler, skandal rezaletin boyutlarını çok daha net bir şekilde ortaya koyuyor.

CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır’ın ve Safranbolu İlçe Başkanı Bahtiyar Acar’ın bu istifa dilekçesinden sonra nasıl bir tavır sergileyecekleri ve hala sessizliklerini koruyup, korumayacakları parti örgütleri ve tabanda takip ediliyor.

CHP YÖNETİCİLERİ BU AYIP İLE Mİ YAŞAYACAK?

CHP Karabük Yöneticileri ve yaşanan rezalete konu CHP’lilerin bu skandal rezalet karşısında ne yapacaklarını partililer merakla gözlemlerken “Yaşanan bu rezalet karşısında parti yöneticileri gereğini yapmalıdır. CHP’de kadınların onurunun bu kadar ayaklar altına alınmasına kimse müsaade etmez. Örgüt yöneticileri ya bu ayıpla yaşayacaklar ya da gereğini yapacaklar.” Şeklinde görüş beyan ediyorlar.

Editör: Haber Merkezi