Üç buçuk aydır CHP Karabük Belediye Başkan Adayı olarak saha çalışmaları yaptığını anlatan Mehmet Durum, halkın içinde bulunduğu durum ile ilgili Karabük Net Haber kameralarına açıklamalarda bulundu;

Durum “3-3,5 aydır genelde kırsal bölgelerde yani küçük mahalleleri ve 25 gündür de sanayilerin hepsini dolaştım. Sanayiler inanın bitmiş durumda. Sanayilerin büyük bir kesiminde tornalar durmuş ve Karabük’ümüzün çocukları orada çalışmıyor. Orada çalışan hiçbir Suriyeli görmedim ama hep Afgan ve Iraklı gördüm. AK Parti’de siyaset yapan, geçmişte il başkanlığı yapan bir beyefendinin dükkanında bile bir Afganlı çalışıyorsa, artık bu ilkedeki ekonominin nereye gittiğini herkes başını iki elinin arasına alsın ve bir düşünsün.

Biz 3.5 ay önce bu yola çıktık. Ben Karabük’te yerelde siyaset yapan bir kardeşinizim. Karabük’te gerçekten değişime ihtiyaç olduğuna inanıyorum. Çünkü bu güne kadar yapılanlar devasa projelerle insanların akıllarıyla oynayarak, sürekli oylarını aldılar ama insanımıza hiçbir hizmet yapmadılar. Bakın şöyle; Her tarafta beton binalar, demirler. Betona ve demire yatırım yaptık. Ama asla insanlarımızın rahat edeceği, çocuklarıyla gidip oturacağı, gezeceği hiçbir işe yatırım yapmadık.  CHP olarak örnek mi istiyorsunuz? Eskişehir Belediyesi’nin yaptığı, denizi olmayan bir şehre yani Porsuk üzerine yaptığı insanların denize girer şekilde olduğu ve rahat ettiği bir ortam yarattı. Karabük’ün içinden de Araç Nehri akıyor ve bizde bakıyoruz yani. Neden yapılmasın? Bunun yanında mahallelerimize, yaşlılarımızın oturup kalkacağı, birbirleriyle gezeceği, yürüyüş yollarının olacağı yerler neden olmasın?

Bu bir, İkincisi de insanlarımız hava kirliliği konusundan çok mustarip. Bir arkadaşımız 120 tane keçi aldı, köyünde keçilerden süt alıp satmak için. Bu 120 keçinin 90 tanesi düşük yaptı. Toprak analizinde toprakta ağır metal var. Bu ağır metal topraktan bitkiye, bitkiden hayvana dolayısıyla da hayvandan insanlara geçiyor. Yani gerçekten Karabük’te gerçekten çok ağır bir hava ve çevre kirliliği var. Bunun önlenmesi için ne gerekiyorsa acilen yapılması lazım. Ben seçilirsem ben yapacağım,  ben seçilmezsem de seçilen belediye başkanımızın bu konuya acilen el atması gerekiyor.” Diye konuştu.

ADAYLAR SEÇİM SÜRECİNDE SEVİYELİ OLMALI

CHP Karabük Belediye Başkan Adayı Mehmet Durum, adayların söylemlerinde seviyeyi göz önünde bulundurmaları gerektiğini de vurgulayarak, şunları söyledi;

“Bizi yöneten insanların üsluplarına dikkat etmelerinde fayda olduğunu düşünüyorum. Bu seviyeyi ne kadar olgun düzeye getirebilirsek bu o kadar iyi. Zaten 31 Mart’tan sonra da bütün adaylar birbirlerinin yüzüne bakacak, yolda göreceğiz, selamlaşacağız, oturup kalkacağız yani. Bunları pek tasvip etmiyorum, olmamalı yani. Ama insanın yapısı her gün bir olmuyor. Bazen sinirlenebiliyoruz, hepimiz yapıyoruz bunları. İstemeden de olsa bazen istenmeyen kelimeler çıkabiliyor ağzımızdan. Hoş değil ama şu da var; Karabük’teki Namal Petrol’ün üst tarafındaki bir binanın önünde, binayı komple kaplayan bir fotoğrafı var Cumhurbaşkanımızın. Ben Karabük halkına hizmet etmek için yola çıkmışım, ben Karabük’teki adaylarla mücadele ediyorum, sanki ben cumhurbaşkanımızla mı yarışıyorum yani böyle bir algı olmamalı. Bizim insanımız artık bu algıyı kırmalı.”

AK PARTİ ADAYI UYSAL, GÖSTERMELİK İŞLER YAPTI

CHP Karabük Adayı Mehmet Durum, Karabük Net Haber kameralarına verdiği röportajda son olarak AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Burhanettin Uysal’ı da eleştirdi ve açıklamasını şöyle tamamladı;

“Burhanettin Bey gerçekten rektörlüğü döneminde üniversite için bir şeyler yaptı. Bundan Karabük halkı da memnun oldu. Karabük İktisadi Kalkınma Vakfı Hamit Çepni’nin başkan olduğu dönemde bende bu vakfın kurucu bir üyesiyim. Onun döneminde gerçekten bir noktaya kadar geldi üniversite. Ve Karabük halkı da sayın Burhanettin Uysal’ı ödüllendirdi.

Yanlış hatırlamıyorsam Kardemir Kavşağı ile ilgili Burhanettin Uysal’ın bir projesi vardı 2015 seçimlerinde. O projesi nerde?

Ay-yıldızlı stadyuma gelelim. Sanki o dönemde milletvekili olmaya niyetliymiş de, Karabük halkının gözünü boyamak için bir an evvel bize o binayı yapıp göstermek için yapmış gibi düşünüyorum. Çünkü öyle devasa bir stadyum yapıyorsanız bunun toprak etütleri yapılır, jeolojik raporlar alınır, sağlam olur. 20 milyon lira masrafla yapılan bi yerin tamiratına şimdi 30 milyon lira para gidiyor. Bu para bizim paramız. Karabük halkının, bizim paramızın böyle çar çur edilmesini kabul etmiyorum.  Şimdi yeni adaylığı döneminde de gösterdiği projelere lütfen dikkat etsin. Bir sene sonra göçecek projeleri bizim önümüze getirmesin.”

Editör: Haber Merkezi