CHP Safranbolu Adayı Elif Köse’nin, AK Parti Safranbolu Adayı Ali Kaya ile ilgili, Ramazan ayında millet oruç tutarken eczanenin arka tarafına kaçtığını, cuma vakitleri de bir yerlere kaçtığını iddia etti.

Köse Gazeteci Mehmet Aşar’ın canlı yayınında, Ali Kaya ile ilgili yaptığı bu enteresan açıklamaya Kaya çok sert cevap verdi ve “Ben Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunuyum” diyerek şunları söyledi;

"Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan adayının bu şekilde bir açıklama yapmış olmasını çok talihsiz buluyorum. Ben Anadolu İmam hatip mezunuyum. Ben Ak Parti Belediye Başkan adayıyım. Dolayısıyla bir Rotary Kulubü Başkanının böyle bir açıklama yapması gerçekten çok talihsiz bir açıklama. Kime hizmet ettiği belli olmayan ve özellikle misyonerlik faaliyetlerinde bulunduğunu bildiğimiz bir kulübün başkanlığını yapan Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan adayının camiden, ramazan ayında oruçtan bahsetmesi hakikatten beni çok üzdü ve bu milletin mihenk taşlarına dokunmaya devam ediyorlar. Bunların ona artık bir prim kazandırmayacağı gibi artık bir hezayan içinde olduğunu sesinin titrediğini söyledi arkadaşlar.

Hakikaten seçim noktasında ne duruma düştüklerini gösteriyor. Biz dün bir anket sonucundan bahsettik sizin yayınızda, kendileri halen daha bir anket sonucundan bahsedemedi. Bugün öğrendiğim bir bilgide CHP yaptırdığı anketlerinde bizim sonuçları doğruladığını öğrendim. Korkunun ecele faydası yok.  İstedikleri kadar iftira atsınlar, istedikleri kadar yalan söylesinler. Bu millet seçim günü sandıkta kimin camiye gidip gitmediğini, kimin ramazanda oruç tutup tutmadığını, kimin bu millete gerçekten faydalı olabileceğini ve şuanda seçim sathında samimi davrandığını ölçecektir, kararını verecektir.

Biz milletimize halkımıza hemşehrilerimize güveniyoruz. Bu noktada ben kendisini gerçekten kınıyorum ve esefle karşılıyorum. Kendisine de Allah kolaylık versin diyorum bundan sonra. Sesi de titremeye de başladığına göre baya sıkıntılı durumdalar.

Bir Müslümanın ibadetlerinin sorgulanması sizce ne kadar doğru, diyecek olursak; Tabi ki hiç hoş değil sadece seçim zamanı yapmadıklarını, seçimde millete oy devşirmeye, millete oy avcılığına kalkışmalarına dönük hamleler olduğunu ifade etmiştik bundan önce. Kendileri bundan önce bir camide bana buna benzer bir ithamda bulunmuştu il başkanı, dolayısıyla ben bunu dile getirdim. Ama kendilerinin bu çirkin ithamlara girmeleri üzücü.

Biz Rotary Kulüp başkanlığının ispatı olduğu için konuştuk. Biz CHP adayının konuştuklarına istinaden konuştuk, dolayısıyla biz olmayan bir şeyi, hayali bir ürünü veya iftira atarak başka bir tezi savunmaya çalışmadık, biz olanları konuştuk. Biz milletin bildiğini şu anda resmi kayıtlarda olanları konuştuk. Bu şekilde iftirayla karalamayla bir yere varamayacaklarını bilmeleri lazım.

Bundan önceki seçimlerde bunların örneğidir. Cumhuriyet ve demokrasi tarihi boyunca iftiralarla kimsenin bir yere varamayacağını görmeleri lazımdı. Ben bu süreçten sonra 31 Mart tarihinden sonra göreceklerini düşünüyorum. Allah’ın izniyle hemşerilerimizin sandıkta gereken cevabı vereceğine inanıyorum."

Editör: Haber Merkezi