24 Haziran’da gerçekleşecek erken genel seçimlerde aday adayı olmak isteyen isimlerin YSK’nın 262 sayılı kararına göre, istifa etmesi gereken son saat olan 26 Nisan saat 17.00, geride kaldı. Adaylık için istifa eden isimlerden birisi ise Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan oldu.

Bir dönem Safranbolu Belediye Başkanlığı görevinde bulunduktan sonra 2002 yılında Karabük’ten AK Parti Milletvekili olarak seçilen ve 2011 yılına kadar iki dönem Milletvekili olarak Parlamento da yer alan Mehmet Ceylan, 4 yıl Kalkınma Bakanlığı ile iki buçuk yıl Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcılığı görevinde bulundu.

Bugün itibariyle bakan yardımcılığı görevinden istifa eden deneyimli siyasetçi Ceylan'ın adaylık başvurusunu ne zaman gerçekleştireceği ise henüz netlik kazanmadı.

Ceylan, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada "TBMM 27. Dönem Milletvekili Aday Adaylığı için 26 Nisan 2018 tarihi itibariyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcılığı vazifemden ayrılmış bulunuyorum.

Öncelikle Cenab-ı Allah’ın takdiri, Partimiz ve siz değerli hemşerilerimin desteğiyle seçildiğim takdirde, uzun yıllar boyunca sahip olduğum tecrübe ve birikimlerimi, Karabük’ü temsilen Parlementoda sürdürmenin gayreti içinde olacağım.

Siyasi hayatım boyunca, siz değerli Karabüklü kardeşlerimin desteğini her daim yanımda hissettim. Bu kutlu yürüyüşün yeni bir adımı olan adaylık sürecimde de öncelikle hayır dualarınızı ve desteklerinizi can-ı gönülden istirham ediyorum.

24 Haziran 2018 seçimlerinin başta ilimiz Karabük olmak üzere, ülkemiz, milletimiz ve gönül coğrafyamız için hayırlı olmasını Cenab-ı Allahtan diliyor, tüm Karabüklü kardeşlerime selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.