Cevdet Akay başkanlığındaki Karabük Dernekler Federasyonu (KARDERFED) tarafından düzenlenen ‘Karabük Tanıtım Günleri’ 25 Kasım’da Yenikapı etkinlik alanında başlıyor. 4 gün sürecek etkinlikte Karabük’ün kültürü, sanatı, sporu, gastronomisi ve turizmi tanıtılacak.

İstanbul’da KARDERFED tarafından düzenlenecek olan Karabük Tanıtım Günleri Yenikapı Etkinlik Alanı’nda başlıyor. 4 gün sürecek etkinlik boyunca İstanbul’daki Karabüklüler ve Karabük’ün kültürünü merak eden vatandaşlar, Perşembe günü (25 Kasım) etkinlik alanına giriş yapabilecek.

KARDERFED Başkanı Cevdet Akay, uzun çalışmalar sonucunda etkinliğe hazır olduklarını belirterek tüm İstanbulluları Karabük günlerine davet etti.

Başkan Cevdet Akay, Tanıtım günleri için Yenikapı’daki bütün çalışmaların tamamlandığını belirterek, "Valimizin önderliğinde, Karabük Belediyesi, tüm ilçe dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Karabük’ümüzü, kültürü, sanatı, sporu, gastronomisi ve turizmi ile tanıtmak istiyoruz. Bunun için yoğun bir çaba sarf ettik. Bütün İstanbulluları Yenikapı’ya bekliyoruz." dedi.

CEVDET AKAY KİMDİR?

1966 yılında Karabük Yenice ‘de doğdu. İlk ve Orta Öğretimini Yenice de tamamladı. Liseyi İstanbul da Kabataş Erkek Lisesi’nde parasız yatılı olarak okudu. Üniversiteyi Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü’nde birincilikle bitirdi. Yine aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Bilim dalında yüksek lisans yaptı.

İş hayatına Mali Tahlil Uzman Yardımcısı olarak Ankara’da Şekerbank Genel Müdürlüğü’nde başladı. 1992’ de Gonca Elmas ile evlendi ve 1993 yılında Öykü adında bir kız çocuğu dünyaya geldi. Şekerbank da müfettişliğe kadar yükseldi. Sümerbank, Toprakbank ve Tekstilbank gibi bankaların genel müdürlüklerinde ve muhtelif finans kurumlarında şube müdürlüğü krediler grup müdürlüğü, pazarlama müdürlüğü, bölge müdürlüğü, genel müdür yardımcılığı ve genel müdürlük görevlerinde bulundu.

Halen akaryakıt, demir-çelik, inşaat ve yapım alanlarında faaliyet gösteren Beyaz Yaka Grup’un Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapmaktadır. Cevdet Akay, Karabük Dernekler Federasyonu’nun (KARDERFED) yanında birçok sivil toplum örgütlerinde aktif görevler üstlenmeye devam etmektedir.