ET ENTEGRE TESİSİ ALEV ALEV YANDI

ÇANKIRI'DA MEYDANA GELEN YANGINDA ALEVLER KISA SÜREDE FABRİKAYI SARDI

YANGINA MÜDAHALE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

DEV YANGIN ÇERKEŞ

Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde bulunan bir et entegre tesisinde yangın çıktı.

Edinilen bilgiye göre, ilçede bulunan entegre tesislerinde gece saat 04.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler tüm fabrikayı sardı.

Fabrika çalışanlarının ihbarı üzerine olay yerine Çerkeş Belediyesi'ne ait çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangının büyümesi ve itfaiye ekiplerinin yetersiz kalması üzerine çevre ilçeler ve Çankırı Belediyesi'nden de yardım istendi.
Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, tesise giderek yangın hakkında bilgi aldı. Fabrikadaki yangına müdahale çalışmaları sürüyor.

İŞTE O ANLAR


Öte yandan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, tesiste yaptığı incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, sabaha karşı çıkan yangına kısa sürede müdahale edildiğini anlattı.

“BÜYÜK İHTİMALLE ELEKTRİK KONTAĞINDAN”

Yangının beyaz et bölümünde çıktığını aktaran Özcan, "Aytaç beyaz et tesislerimizin kesimhanesi ve ambalaj malzemelerinin bulunduğu mekanda, büyük ihtimalle elektrik kontağından çıktığı anlaşılan yangın münasebetiyle önemli bir olay gerçekleşti ilçemizde. Kaymakam Bey ve Belediye Başkanımız 25 söndürme aracı, 10 iş makinesi ve çeşitli illerden gelen takviye ekiplerimizle birlikte bu güzide tesisimize yangının zarar vermesini engellediler. Şu anda soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Maddi hasar büyük. Canlı tavuklarda bir şey yok, sadece ambalaj malzemelerinin bulunduğu depoda çıktı. Çankırılılar endişe etmesinler, en kısa zamanda beyaz et entegre tesisimiz hizmetine devam edecek" dedi.

“100 KİŞİ MÜDAHALE EDİYOR”

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yaptığı açıklamada yangına 100 personel, 20 araç ve bir uçakla müdahale edildiğini bildirdi.
Herhangi bir yaralanma ve can kaybının yaşanmadığı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
"Yangında, Çerkeş itfaiyesinin yanı sıra Çankırı Merkez, Gerede, Eskipazar, Ilgaz, Kurşunlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinden oluşan yaklaşık 20 araç, 100'e yakın personel ile müdahale çalışmaları devam etmektedir. Yangından, yaklaşık 10 bin metrekarede faaliyet gösteren beyaz et üretim tesislerinin bulunduğu yer etkilenmiştir. Yangında acilen destek sağlamak amacıyla CL 215 amfibik yangın söndürme uçağı görevlendirildi."