Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci geçtiğimiz hafta yazılı bir basın açıklaması yaparak şirketlere “Dönem ker etme dönemi değil, ayakta kalma dönemi. İş çıkarma çözüm değil” diyerek çağrıda bulunmuştu.

Sendika Genel Başkanı Değirmenci’nin bu açıklaması, başta KARDEMİR A.Ş. olmak üzere, yetkili oldukları iş yerlerindeki toplu iş sözleşmeler döneminin arifesine denk gelmesi, zafiyete neden olacağı ifade ediliyor.

Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci’nin açıklamasının, toplu iş sözleşme görüşmelerinde zafiyet oluşturacağı düşüncesini taşıyan KARDEMİR işçileri “Genel Başkanımız iyi niyetle böyle bir açıklama yapıyor ama, birkaç ay sonra başlayacak olan toplu iş sözleşme görüşmelerinde iş veren tarafı ‘sen aman işçi çıkarmayın, kar gözetmeyiverin bu dönem de’ diyorsun, şimdi de söylemlerine ters düşen bir zam istiyorsun. Nasıl olacak bu?’ demezler mi” şeklinde görüş beyan ediyorlar.

“Aman işçi çıkarmayın” açıklamasını yapan sendika genel başkanının, şimdiden toplu iş sözleşmesinde zam talebinin çitasını ne kadar düşürdüğünün göstergesi olduğuna da dikkat çeken çevreler “Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili çıkıyor, demir fiyatları iki sene de %136 zamlandı. İşçi ücretlerine de bu minvalde zam yapılmalı diyor. İşçisine en yüksek zammı almakla görevli olan sendika genel başkanı da ölümü gösterip, bayılmaya razı etmeye çalışıyor.” Diyorlar.

“Üç kuruş zamma şimdiden razı olacağının mesajlarını veren bir sendika genel başkanı, bizleri başka arayışlara sürükler” düşüncesini taşıyan işçilerin ise çoğunluk oluşturmaya başladığını belirten KARDEMİR çalışanları “Belediye Başkanı rafet Vergili, beklentilerimizin çitasını yüksek tutarken, Çelik İş Sendikası, bize üç kuruşluk zammı reva görecek gibi. Eğer beklentilerimizin altında bir toplu iş sözleşmesi imzalanırsa, önümüzdeki dönem için başka arayışlar içine gireriz” diye konuşuyorlar.
Editör: Haber Merkezi