Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Çelik-İş Sendikası Karabük şube yöneticilerinin belirlendiği genel kurul sürecinin konu edildiği "ÇELİK-İŞ KONGRESİNE SİYASİ TEPKİ" başlığı ile haber sitemizde bir haber yayınlanmış, bahse konu haberde bölgesel ve siyasi dengelerin tamamen göz ardı edildiği ve siyasi kanattan tepki çektiği ifade edilmişti.

Yayınlandığı günden itibaren birçok yorumun gönderildiği haberimize bir yorum ise Belediye Başkanı Rafet Vergili'den geldi.

Vergili, "isimsiz" kullanıcı adıyla gönderilen yorumu eleştirirken yeni şube yönetimine başarı dileğinde bulundu. Yorumunda sendikanın işçinin yanında olması gerektiği ve geçim kaynağı olmaması gerektiğini belirten Vergili, Çelik-İş Sendikasının bir Karabük markası olduğunu dile getirerek, sendika başkanını Kayseri'den seçenlerin kendisini sorgulaması gerektiğine dikkat çekti.

İşte Vergili'nin haberimize gönderdiği o yorumun tamamı;

"Yorumun mahiyeti ve “isimsiz” olarak yazılması kimler tarafından yazdırıldığı malumdur. Kendine güvenen ismini yazar ve istediğini konuşur.1980 öncesi Karabük’te bütün işyerleri Çelik-İş sendikasına bağlı, ben de 20 yaşımda İşverenler Sendikası sekreteriydim. Şimdi özel sektörde örgütlenmeyen sendikayı siz sorgulayın.

Benim için Çelik-İş bir Karabük markasıdır. Başkanını Kayseri’den seçenler kendini sorgulasın. Ben her türlü şartlarda Çelik-İş Karabük şubesinin yanında olmaya devam edeceğim. Yanlış olan şudur; sendika işçinin yanında olmalı, geçim kapısı olarak görülmemelidir. Sendikal faaliyetlerden, işten attırılan arkadaşların durumu vicdanen beni ne kadar rahatsız ediyorsa sendika yöneticilerini de vicdanen rahatsız ettiği zaman gerçek sendikacılık faaliyetlerinin olduğuna inanacak ve sevineceğim. Bu vesile ile yeni yöneticilere başarılar dilerim."

Editör: Haber Merkezi