AK Parti Safranbolu Belediye Başkan Adaylığı için yaklaşık bir ay önce kendi sürecini başlatan, Safranbolu Belediye Eski Başkanı Nihat Cebeci bu hafta Cuma günü aday adaylık başvurusunu yapacak.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri ile ilgili AK Parti aday adaylığı başvuru takvimini bugün itibarı ile başlattı ve önümüzdeki hafta Pazartesi günü olan 12 Kasım’da sürenin şimdilik sona ereceği belirtildi. AK Parti’de başlayan aday adaylığı başvuru süreci ile birlikte, bulunduğu ilçelerden aday olmayı hedefleyenler aday adaylığı başvurularına hazırlanıyorlar ve bir hafta içinde çok sayıda ismin aday adaylığı başvurusu yapması bekleniyor.

Öte yandan Karabük’ün en büyük ilçesi olan, tarihi ve turistik özelliği ile adı ülkeye ve Dünya’ya mal olan Safranbolu’dan AK Parti Belediye Başkan Adaylığı için geçtiğimiz kurban bayramı sonrasında çalışmalarına başlayan Nihat Cebeci bu Cuma günü başvuru yapmaya hazırlanıyor.

2002 – 2009 tarihleri arasında Safranbolu Belediye Başkanlığını başarı ile yürüten Nihat Cebeci “Önümüzdeki yerel seçimler için 2002’de kurucu ilçe başkanlığını yaptığım AK Parti’den adaylık sürecimi bir hayli zamandır yürütüyorum. Resmi başvuru tarihleri içinde olan 9 Kasım Cuma günü Allah'ın izni ile aday adaylığı başvurumu yapacağım. Bu süre içinde aday olmam noktasında gerekli tüm istişarelerimi yaptım. Bölgemizin siyasi önderleri ile görüştüm. Hepsinden de Allah razı olsun, adaylık konuma çok sıcak yaklaştılar. Gerek teşkilatımızın içinde, gerekse bu zamana kadar AK Parti içinde çeşitli görevlerde bulunmuş çok sayıda partililerimle yaptığım istişareler, adaylık kararımı vermekte beni cesaretlendirdi.” Diye konuştu.

Cebeci, ayrıca “Önümüzdeki yerel seçimlerde AK Parti’den aday gösterilmem halinde, geçmişte olduğu gibi başarılı bir sonuç ile Genel Başkanım ve Cumhurbaşkanım Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın beklentilerini boşa çıkarmayacağıma eminim. Rabbim halkımıza hayırlı hizmetleri yapmayı nasip eylesin.” Dedi.