AK PARTİ YENİCE TEŞKİLATININ GÖREVDEN ALINMASI HALİNDE BELEDİYE BAŞKANI ZEKİ ÇAYLI PARTİDEN İSTİFA MI EDECEK?

ÇAdYLI

Genel Merkezin "İstifa edin" talimatına rest çeken Ak Parti Yenice İlçe Teşkilatının görevden alınması durumunda Başkan Zeki Çaylı'nın istifa etme kararı aldığı ifade ediliyor.

Suların son dönemde durulmadığı Yenice'de geçtiğimiz günlerde Bölge Koordinatörü Hacı Turan’ın hazırladığı raporundan sonra, Karabük İl Koordinatörü olan Giresun Milletvekili Ali Temur dün akşam saatlerinde Karabük’e gelerek Yenice İlçe Başkanı Sabri Tom ile görüşerek, ilçe başkanlığı ve teşkilatının toplu olarak istifa etmesini istemiş, fakat ilçe başkanı Tom, Temur'a “Biz istifa edecek bir şey yapmadık ve bu nedenle Yenice İlçe Teşkilatı olarak hiç birimiz istifa etmiyoruz. Bizi görevden alın ve Yenice halkına da neden görevden alındığımızı siz açıklayın.” cevabını vermişti.

Bütün bu gelişmelerden sonra Yenice İlçe Teşkilatlarının dün akşam ve bugün yapılan istişare toplantılarının ardından görevden alma durumunda topyekun partiden istifa etme kararı aldıkları ve Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı'nın da alınan bu karar doğrultusunda kendisininde Ak Parti'den istifa etme kararı aldığı kesin bir dille vurgulanmaya başlandı. Çaylı'nın bir başka partiye geçmektense bağımsız olarak görevine devam edeceği belirtiliyor.

Diğer yandan ilçe teşkilatının pazar günü düzenleyeceği ve tüm ilçe halkının davet edildiği kahvaltılı programda Zeki Çaylı'nın istifa kararını açıklaması bekleniyor.
Editör: Haber Merkezi