YENİCE BELEDİYE BAŞKANI ZEKİ ÇAYLI;

"SAYLAR’I 17- 25 ARALIK’TA FETÖCÜ KASİAD’DAN İSTİFA ETTİREN BENİM."

"BENİM FETÖCÜ OLDUĞUMU İSPAT ETSİNLER KENDİMİ  ASARIM."

"BEN FETULLAH GÜLEN’E HEP ‘SÜMÜKLÜ ADAM' DEMİŞİMDİR."

"BİZ ŞU ANA KADAR YENİCE’Yİ HALKA BİRLİKTE YÖNETTİK, YÖNETMEYE DE DEVAM EDECEĞİZ."

Karabük'te yayın yapan bir gazeteye açıklamalarda bulunan Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, " İl Teşkilatının değişeceğini düşünüyorum " dedi.

Başkan Çaylı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi; "Şu an Sayın Erdoğan’ın yeni bir çalışması var. Bu çalışma bir nihayete ersin tekrar bir değerlendirme yapılır. Ama  ben il teşkilatının değişeceğini düşünüyorum.  Zaten bizim hiçbir zaman Sayın Erdoğan’a olan gönül bağımız kopmamıştır.

Mevcut Ak Parti İl Başkanı Timurçin Saylar sorun çözücü olmaktan çok, sorun üreticidir, ben böyle düşünüyorum.
Toplayıcı, birleştirici olmadığını düşünüyorum. Bir tarafla ilgili diğer tarafın görüşünü sormadan, düşüncesini dinlemeden, ön yargı ile hareket ettiğini düşünüyorum.

Yenice İlçe Teşkilat Başkanı Yılmaz Kırık ile birlikte bir tarihte basının karşısına çıktılar, beni yalancılıkla itham ettiler.

O nokta da ben sonuçta  bir il başkanıdır, İl başkanını yalancı konuma düşürmemek için bir açıklama yapmadık.
Benim altı tane meclis üyemin huzurunda aynı şeyleri söyleyen İlçe Başkanına  inandı, bana sormak lüzumu bile hissetmedi ki ben 2001’den beri Saylar’ı tanıyorum.  İlk kuruluştan beri beraber particilik yaptık.

İlgili süreçte sessiz kalmamız Sayın Cumhurbaşkanımıza olan saygımız, hürmetimiz ve bağlılığımızdandır. 15 Temmuz'u tiyatro diyen Tayyip Erdoğan’a, İsrail-Amerikan ajanı diyen biri ile beraber bu Has Partililer, bu Saadet Partililere inandı ki ben bu noktada da yanlış bir siyaset uygulamasını bilmeme rağmen Ak Partiye ve Sayın Cumhurbaşkanımıza olan saygımız hürmetimiz ona olan bağlılığımız gereği daha fazla yıpranmasın diye çıkıp konuşmadım.

Pazar yerinde yer gösterme yetkisi belediyemizdedir. İl başkanının  bu ülke hukuk devleti ise, demokrasi varsa , yasalar neyi emrederse o yapılır şeklinde bir değerlendirme  yapması gerekmez mi ?

İlgili süreçte  İl Başkanının yetkisini kullandırarak İl Emniyet amirini aratıp burada telefonlar ettirerek hiç pazarda yer açılmamış yere hodri meydan diyecek kadar ak parti ilçe başkanı, ak partili belediye başkanına hodri meydan çekiyor ve o il başkanı da o adamın arkasında yer alıyor.

İşte bu ve benzer başka bazı durumların Ak Parti Genel Merkezi tarafından ve Sayın Erdoğan tarafından değerlendirilerek, İl Teşkilatının değişeceğini düşünüyorum. söylüyor.

ÇAYLI :  “ SAYLAR’I 17- 25 ARALIK’TA FETÖCÜ KASİAD’DAN İSTİFA ETTİREN BENİM.”

Ak Parti İl Başkanı Timuçin Saylar’ı   17-25 Aralık"ta fetöcü kasiaddan istifa ettiren, Çebioğlu Restorantta Sayın Saylar’a  burada kalma diyen benim.    Yine biz fetö ile mücadele ederken birileri,  bu dinle imanı namaz niyazlılara niye dokunuyorsunuz dediler. Bizi deyim yerindeyse bunlarla uğraşma diye tehtid etmeye çalıştılar.
Elimdeki dosyalar incelendiğinde  fetö ile Karabük ilinde ilk mücadeleyi eden  kişinin Zeki Çaylı olduğu görülecektir.
Yenicede 2012’ler de bir İlçe emniyet amiri vardı, şimdi Karabük’e gitti.   Fetö ile mücadeleyi  o ilçe emniyet amirinin  yeni geldiği 2012’lerde  nasıl başlatmışız o zaman  ilçenin emniyet amiri  daha iyi biliyor.

ÇAYLI : “ BENİM FETÖCÜ OLDUĞUMU İSPAT ETSİNLER KENDİMİ  ASARIM.”

Kendisine toplum içinde avazı çıktığı kadar bağırarak söven bir kişi, bizi FETÖcü diye şikayet etti. Hakkımızda açılan 3 davayı da kazandık.

Zeki Çaylı’nın fetö ile bağı yoktur , var diyen ispat etsin kendimi hükümet konağı önünde asarım. Bu kadar net konuşuyorum.

Hiçbir cemaate, topluluğa, şuna- buna hiçbir şekilde müsaade etmemişimdir.  Cami cemaatiyim.  Allah’ın kitabı  ve sünnetinin dışında cemaaat memaat de benim için hiç bir şey ifade etmiyor. Allah ve Resulü varken başka bir aracıya ihtiyaç yoktur. Benim ağzımdan bir kere  “Muhterem Hoca Efendi”  dediğimiz duyan varsa yine kendimi asarım meydanda. Muhterem muhterem diyenler şu anda ahkam kesiyor ortada.

ÇAYLI :  "BEN FETULLAH GÜLEN’E HEP ‘SÜMÜKLÜ ADAM' DEMİŞİMDİR."

1980’li yıllarda ailelerimizden bir kız çocuğunun başına farklı bir şekilde bir eziyet ve zulüm geldi ve o gün bugündür  Ben hep Fetullah Gülen’e sümüklü adam demişimdir, hep böyle diyerek gelmişimdir. O gün bugündür  Zeki Çaylının eşimle beraber ailesinde Fetullah Gülen’in adı sümüklü adamdır. Onun için ben net söylüyorum hiçbir zaman da Allahtan başka kimseden korkmam korkmuyorum.

ÇAYLI: “BİZ ŞU ANA KADAR YENİCE’Yİ HALKA BİRLİKTE YÖNETTİK, YÖNETMEYE DE DEVAM EDECEĞİZ.”

Sonuç olarak Ak Partinin kurulduğu birinci gününden itibaren Yenice’deki herkese bağrımızı açtık gönlümüzü açtık. Ekmeğimiz olmadığı zamanlar buğday dilimimizi kullandık. Seçim saffı himayelerinde ne kadar ekmek o kadar köfte demedik. Siyasi pozisyonlarda hiçbir tehditte bulunmadık.
Biz,  sevdik saydık hürmet ettik. Sokağa çıktığımız zaman okul bahçesine gittiğimiz zaman 15-20 tane çocuk kucağıma kollarıma dolanıp Zeki Baba gelmiş  diyor, Mahalleye gittiğim zaman analarımız- babalarımız evladım gelmiş diye alnımdan öpüyor.
Yenice’de kimse başkan bile demez abi der, abisinin der. Biz halk adamıyız halkın içindeyiz halkla beraber Yenice’yi yönettik şu ana kadar şu andan sonrada yönetmeye devam edeceğiz.
Özetle Karabük il teşkilatının metal yorgunluğu  yaşadığını düşünüyorum.
Sayın Erdoğan, teşkilatta değişikliğe gidecektir ve yeni teşkilatla birlikte sorunlar çözülecektir.

Ben 64 yaşındayım. Bu saatten sonra şahsi bir beklentim olmaz , olmayacaktır.Başı açık, alnı dik bir dürüst insanım " dedi.
Editör: Haber Merkezi