Yenice Belediye Başkanı ve MHP Adayı Zeki Çaylı, 31 Mart Mahalli İdareler seçimleri ile ilgili yaptığı çalışmalarda AK Parti’ye, Milletvekillerine ve Mehmet Ali Şahin’e ağır eleştiri atışları yapıyor.


AK Parti’nin Yenice’de kurucu ilçe başkanlığını yapan ve 9 yıl AK Parti Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Zeki Çaylı geçtiğimiz yıl AK Parti’den ihraç edilmişti.

31 Mart Yerel seçimlerinde büyük güçlükler ile MHP’den aday olan Çaylı, mahalle toplantılarında AK Parti’ye, Milletvekillerine ve Bölgenin siyaset büyüğü Mehmet Ali Şahin’e karşı ağır eleştiriler yapıyor.

Çaylı, bu eleştirileri yaparken, Cumhur ittifakının ruhuna aykırı hareket etmemesi için sıkı sıkı uyarıldığı için basına ve kamuoyuna yansımamasına özen gösteriyor.

Yine bir mahalle toplantısında yıllardır siyaset yaptığı AK Parti’yi, Milletvekillerini ve Mehmet Ali Şahin’i eleştiri yağmuruna tutarken, bir vatandaş tarafından gizlice cep telefonu ile alındığı kamera görüntüsü çok konuşulacak.

Çaylı, yaptığı konuşmanın yarım yamalak gizlice alındığı video kaydında şunları söylüyor;

“Çağırdı sekreterine gereğini yapın dedi. Sıra bize geldi. Orada oturduk, dedik ki:  Bize yardım, biz küçük belediyeyiz, paramız pulumuz yok. Tabi Cumhur konuşuyor. Adam bize 10 bin lira veriyor. Ben dedim 10 bin lira almam, 10 bin lirayı ne yapayım be. Sıkıştırdı, sıkıştırdı, ‘Gardaşım, alırsanız 10 bin lira, almazsanız güle güle.’ Hani bizi tehdit eden bu adam Ankara’da bütün kapıları açıyordu? Müsteşardan 10 bin lirayı alamayan adamın Ankara’da kapı açma yetkisi olur mu? Değişti şimdi zaten. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçildi. Bakanlar tanımaz bile bunları. Bunların öyle gücü yok, inanmayın. Bunlar sadece gelir, tehdit ederler.

Konuşuyor, doğalgaz getireceğiz. Doğalgaz için referandumda da oy istedi mi bu adam? İstedi. 7 Haziran’da, 1 Kasım’da, 24 Haziran’da istedi. 4 sefer oy aldı bu adam. Senin elini tutan mı var? İktidardasınız madem. Yapsaydın doğalgaz çalışmasını, gösterseydin. Ama yok. Her seçim gelecek, ‘Bize oy verirseniz doğalgaz gelecek.’ Allah, Allah 4 seçimdir aldın sen oy. Arkadaşlar şimdi de diyor ki ‘Bizim adaylarımıza oy verirseniz gelecek.’ Yalan söylüyor, Aslı astarı yok. Bir de BİM deposu vardı… Bunların ağababaları var Mehmet Ali Şahin. Bu adam söz verdi….”

Editör: Haber Merkezi