AK PARTİ YENİCE BELEDİYE BAŞKANI ZEKİ ÇAYLI YENİ ATANAN İLÇE BAŞKANI YILMAZ KIRIK’A KARŞI TAKINDIĞI TUTUM VE DAVRANIŞLARINI SÜRDÜRÜYOR

ÇAYLI, ŞİMDİ DE İLÇE BAŞKANI KIRIK HAKKINDA KOSGEB KREDİSİ İLE İLGİLİ İDDİALARDA BULUNDU

İLÇE BAŞKANI “İSPAT ETSİNLER BİR DAKİKA DURMAM”



Karabük’ün Yenice ilçesinde sular bir türlü durulmuyor. Sabri Tom’un başkanlığındaki Yenice İlçe yönetiminin genel merkez tavsiyesi ile istifa etmesi, ardından Yılmaz Kırık başkanlığında yeni atanan ilçe yönetiminin göreve gelmesi AK Parti içinde yaşanan krizi durdurmaya yetmedi.

Yenice ilçesinde uzun yıllar ‘Tek adam’ rolü üstlenen Belediye Başkanı Zeki Çaylı, yeni ilçe başkanı Yılmaz Kırık ile bir türlü anlaşamıyor. Çaylı’nın ilçe başkanına karşı tutum ve davranışları her geçen gün siyasi rahatsızlığı arttırıyor.

ÇAYLI, UYARILARI GÖZ ARDI EDİYOR

AK Partili Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a karşı tutumu ve adeta tanımıyor tavrı nedeniyle Genel Merkez tarafından uyarılmış ve Sabri Tom’un ilçe başkanlığındaki ilçe yönetiminin de istifası istenmişti.

Yılmaz Kırık Başkanlığında atanan yeni ilçe yönetimi ile de bir türlü anlaşamayan Zeki Çaylı, ikinci defa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı tarafından uyarılmıştı. Tüm bu uyarılara rağmen Çaylı, adeta bildiğini okuyor ve ilçe başkanı Yılmaz Kırık ile kavgasını sürdürüyor.

İLÇE BAŞKANI HAKKINDA İDDİALAR

KOSGEB tarafından girişimcilere dağıtılacağı açıklanan 50 Bin TL sıfır faizli krediden Yenice de yalnızca iki kişinin faydalandığını ve birinin İlçe Başkanı Yılmaz Kırık, diğerinin ise yine ilçe yöneticisi Aydın Çakıl’ın olduğunu iddia eden bir yazıyı Zeki Çaylı’nın paylaşması ilçede yine siyasi ortamı son derece gerdi.

Harun Yavaşçı kimliğinde Facebook profilinde yapılan “KOSGEB’den sıfır faiz destek alan firmalar açıklanmış. Yenice’den destek almaya hak kazanan (Ya da kazandırılan) sadece iki kişi ve bunlar atama ile göreve gelen AK Parti İlçe Başkanı Yılmaz Kırık ve İdari ve Mali işlerden sorumlu başkan yardımcısı Aydın Çakıl. Güzelim siyasetimizi ve AK Parti’mizi bu kadar bariz şekilde belli olan torpillerle neden lekeliyoruz. Nerede kaldı sizin Yenice sevdanız, deme ki her şey yalanmış, bu işler sadece menfaat içinmiş. Yazık oldu AK Parti’ye, hem de çok yazık.” Şeklinde yazıyı paylaşan Zeki Çaylı, ilçe başkanı Yılmaz Kırık’ın tepkisini çekti.

Aynı yazıyı ardından Yenice eski ilçe başkanı Sabri Tom ve eski il yöneticisi Aycan Telli’nin de Facebook profillerinde paylaşması dikkatlerden kaçmadı.

YILMAZ KIRIK "İFTİRA ATIYORLAR"
Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın kendi partisinin ilçe başkanı hakkında yapılan bu iddiayı paylaşmasına tepki gösteren Yılmaz Kırık ve Aydın Çakıl bir açıklama yaptılar.

“Bizim KOSGEB’den 50 Bin TL değil, 50 TL’lik kredi aldığımız ispat edilsin bir dakika durmayız ve istifa ederiz. Partimin Belediye Başkanı, eski ilçe başkanı ve eski il yöneticisinin aslı astarı olmayan bizi karalamaya dönük böyle bir yazıyı paylaşmaları son derece yakışıksız. Ben bunların yaptıklarını parti büyüklerime devir ediyorum.” Dedi.
Kırık ayrıca iftira atanlar hakkında Aydın Çakıl ile birlikte hukuka müracaat edeceklerini belirttiler.
Editör: Haber Merkezi