KARABÜK POLİSİNİN 35 KİLOMETRELİK KOVALAMACASI ESKİPAZAR’DA SON BULDU

EVLENME BAHANESİYLE YAŞLI VATANDAŞLARI DOLANDIRAN AZERBAYCAN UYRUKLU KADINLAR KARABÜK'TE YAKALANDI

88 YAŞINDAKİ YAŞLI ADAMI 10 BİN TL DOLANDIRAN KADINLAR POLİS EKİPLERİ TARAFINDAN YAKALANDI

KARABÜK DOLANDIRICILIK

Karabük’te evlenme vaadi ile 88 yaşındaki yaşlı adamın 10 bin lirasını dolandıran Azerbaycan uyruklu iki kadın, Karabük’te polisin nefes kesen kovalamacası sonrası yakalandı.

Özel bir televizyon kanalında yayınlanan ‘Müge Anlı ile Tatlı Sert’ programında, evlenme vaadi ile dolandırıldığını anlatan yaşlı bir adamın yayınladığı fotoğraftaki kadınları gören bir bakkal, dedesi ile aynı adı taşıyan Niyazi Yalçın'a ulaşarak durumu anlattı. Bunun üzerine torun Niyazi Yalçın kadınların fotoğrafını çekip Müge Anlı'ya gönderdiği fotoğrafları programdaki yaşlı adamın da teşhis etmesi üzerine durum Karabük Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bildirildi.

evlilik vaadiBunun üzerine harekete geçen ekipler, Soğuksu Mahallesi'nde yalnız yaşayan 88 yaşındaki Niyazi Yalçın’a ulaştı. Kadınların kendi resimlerini televizyon kanalında yayınladığını görünce paniğe kapılıp yaşlı adama düğün öncesi aldıkları giysilerle birlikte terminale gittikleri bilgisine ulaşan ekipler, Ankara istikametine giden otobüslerin peşine düştü. Durdurulan otobüslerde yaşlı adamın oğlu Cumhur Yalçın ile yapılan teşhislerde kadınlara ulaşılamadı. Şehirler arası terminalde de araştırma yapan ekipler, 2 kadının ticari taksi ile Ankara’ya gitmek üzere yola çıktıklarının öğrenilmesi üzerine taksinin peşine düştü. Bu arada taksiciye telefonla uğraşan ekipler araçtaki kadınlara fark ettirmeden taksiyi yavaşlatmasını söyledi.

Yaklaşık 35 kilometre süren kovalamaca sonrası Eskipazar ilçesine bağlı Mermer girişinde polis ekipleri tarafından durdurulan ticari takside bulunan Azerbaycan uyruklu Samira B. (43) ile Natalya M. (55) isimli kadınlar gözaltına alındı. Eskipazar İlçe Emniyet Amirliği'ne getirilen kadınlar buradaki işlemlerinin ardından Karabük Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

10 BİN TL VE 6 BİLEZİĞE ANLAŞILMIŞ

Emniyette ifadesi alınan 88 yaşındaki Niyazi Yalçın, Soğuksu Mahallesi'nde yapımı devam eden konutlara bakmak için Salman isimli komşusu ile gittiklerini ve oradaki işçilerle sohbet ederken evlenmek istediğini ve tanıdıkları biri olup olmadığını sorduğunu kaydederek, “İşçilerden birisi Ağrı Doğubayazıt’ta birisi olduğunu söyledi. Babası ile bizi görüştürdü. Biz de komşum ile uçakla Ağrı’ya gittik. Orada bizi alıp Doğubayazıt’a geçtik. Burada Natalya’nın abisi evlenme için bizden 15 bin lira para istedi.

Konuşup 10 bin TL’ye anlaştık. Daha sonra Iğdır’da banka şubesinden çektiğim 9 bin TL'yi abisine verdim. Daha sonra resmi nikah kıyacağımızı söyledim ve ağabeyi de kız kardeşine 6 burma bilezik takmamı isteyerek, Natalya ile birlikte akrabaları olan Samira’yı bizle birlikte Karabük’e gönderdi. Cumartesi akşam Karabük’e geldik. Pazar günü ise düğün için giyim alışverişi yaptık. Bugün televizyonda resimleri yayınlanınca her şey ortaya çıktı” dediği öğrenildi.

TAKSİCİYLE 300 TL’YE ANLAŞMIŞLAR

Polis ekiplerin 35 kilometre süren kovalamacısı sonrası Eskipazar ilçe girişinde yakalanan kadınları Ankara’ya getiren taksici Cengiz Yıldırım, Ankara’ya gitmek isteyen kadınlarla peşin olarak 300 liraya anlaştıklarını söyledi.
Yıldırım, “Yoldayken polis aradı. Hızımı azaltarak yavaş yavaş güzergahıma devam etmemi istedi. Ben de uyarıya uydum. Polis Mermer kavşağında bizi durdurduktan sonra kadınları araçtan indirdi” dedi.

Babasını dolandıran kadınları teşhis eden Cumhur Yalçın, “Evlenme vaadiyle babamı dolandırmışlar. Televizyondaki programı izlerken, bunların resimlerini gönderdik. Bunların dolandırıcı olduğunu öğrendik” dedi.

Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Azerbaycan uyruklu kadınlar ise suçlamaları kabul etmeyip gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı.

Editör: Haber Merkezi