Safranbolu ilçemizde İncekaya Kanyonu üzerine yapılan 11 metre uzunluğundaki cam terası ihaleye çıkıyor.


 

CAM TERAS SAFRANBOLU

Safranbolu'nun İncekaya Kanyonu üzerine yapılan ve açıldığı günden itibaren ziyaretçi akınına uğrayan 11 metre uzunluğundaki cam terası 09.12.2015 tarihinde ihaleye çıkıyor.

Yapıldığı günden beri ihalesiz bir şekilde işletmeciliğinin gerçekleştiği cam teras, aylık 2000 TL kira bedeli karşılığında doğrudan temin yoluyla faaliyet göstermeye başlamıştı. Geçtiğimiz yıl İl Özel İdaresi ve işletmeci arasında hukuki süreç yaşanmış ve işletmeci sözleşme süresi sonuna kadar işletme faaliyetlerini yürütme hakkı kazanmıştı.

Şuan 3000 TL kira bedeli ile işletimine devam edilen cam teras, bu ayın 9'unda açık arttırma usulü ile yapılacak olan ihaleye çıkacak. Açık arttırmada aylık kira bedelinin mevcut bedelin 10 katından fazla yani 30-40 bin TL kadar olması bekleniyor.

80 metre derinliğindeki İncekaya Kanyonu üzerine yapılan, tek benzeri ABD'nin Arizona eyaletinde olan, 75 ton yüke dayanıklı cam teras, yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor. Kişi başı giriş ücretinin 2 TL olduğu cam terası yapımının tamamlandığı ilk 9 ayda yaklaşık 100 bin kişi ziyaret etmiş, ulusal ve yerel basında büyük yer almıştı.

Editör: Haber Merkezi