Safranbolu İncekaya Kanyonuna Karabük Valiliği tarafından 2012 yılında yaptırılan ve o dönem Safranbolu Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 2 Bin TL gibi komik bir rakama Safran Konak Ltd. Şti’ye kiralanan Cam Seyir Terası, 2014 Haziran ayına kadar aşırı düşük kira ile işletilmişti.

2014 Haziran ayında kira sözleşmesi biten Cam Seyir Terasının eski işletmecisine Safranbolu Kaymakamlığından boşaltma talimatı çıktığı halde boşaltmamış, hukuki süreçler ile yaklaşık 15 ay daha işletmeciliğine devam etmişti.

Karabük İl Özel İdare Genel sekreterliği o günkü işletmeciye bu süre içindeki kullanma dönemi olan yaklaşık 1 Milyon TL’lik Ecrimisil ödemesi çıkardı.

2 Bin TL aylık kira ile yaklaşık 4 yıl işletilen cam seyir terası ilk ihale ile aylık 25 Bin TL’ye kiralandı ve şu an aylık kirasının yaklaşık 45 Bin TL olduğu belirtiliyor.

Cam Seyir Terasının ilk işletmecisi olan Safran Konak Ltd. Şti.’ye çıkarılan 1 Milyon TL ödeme emri yerine getirilmezse, hukuki sürecin başlayacağı da belirtildi.

Ecrimisil Ne Demek: Ecrimisil, bir malın izin dışı kullanılmasıdır. Haksız işgal tazminatı olarak da tanımlanan ecrimisil, bir malın veya taşınmazın sahibinin ya da idarenin rızası dışında kullanılması anlamına gelir. Haksız işgal tazminatı (ecrimisil) mal sahibinin zarara uğrayıp uğramadığı veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın talep edilen tazminattır.