CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır geçtiğimiz günlerde  CHP’nin Eskipazar İlçe Başkanı Hüseyin Şahin ile aralarında geçen tartışmaya yönelik çıkan haberler üzerine basının karşısına çıkarak açıklamalarda bulundu. Açıklaması sonrası gazetecilerin "Kavga oldu mu olmadı mı?" sorusu üzerine Çakır, "Evet itiş kakış oldu, ancak biz aile içinde olanları kendi içimizde çözmek niyetindeyiz" ifadelerini kullandı.

CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır açıklamasında, "Son günlerde Eskipazar ilçe başkanı ile çıkan haberler ile herkes bir şeyler yazdı. Ancak doğrusunu biz açıklayalım istedik. Konunun muhatabı bendim. Kimse bana bir şey sormadı, bilgilendirmek istedim. Cuma günü Eskipazar ilçesine de teşekkür ziyaretinde bulunduk. Basında çıkan haberleri çoğumuz gördük. Eskipazar ilçe başkanımız  kendisi demeç vermiş ama inanın çok üzüldüm. Olay öyle yerlere gitti ki,  Kılıçdaroğlu, İnce çekişmesi dendi, yada partinin dağıttığı paralar ödenekler ile ilgili hatta onu da bıraktık, alınan oylarla ilgili olduğu yazıldı." dedi.

Tartışma oldu mu oldu, evet diyen Çakır, "Ancak yazılanlar gibi değil, öncelikle sosyal medyadan yazılan ve İnce-Kılıçdaroğlu çekişmesi anlamında ki haberlere yanıt olsun, arkadaşlar biz tüm İl-İlçe örgütlerimize hep şunu söyledik. Partimizin kongre süreci yok,  ilçe başkanlarımızın parti içinde ki tartışmalardan kaçınılmasını istiyoruz. Zira olaylar farklı yerlere gidiyor. Bunu görüyoruz. Yine bu ilçe başkanı arkadaşımız sosyal medyasında genel merkezle ilgili yorum yaptı ama bu arkadaşımız kurultay delegesi değil. Zaten böyle bir kurultay söz konusu değil. Belki ilerde olur onu bilemeyiz. Ama böylesi bir ortamda yapılan yorum doğru değildi. İlçe başkanımız da kendisinin yorumunun doğru olduğunu iddia edince bir tartışma yaşadık ama ben uzatmadım. Bunu partide konuşalım dedik, uzatmadık. Ben il başkanıyım ilçeyi denetleme yetkisi tüzük gereği var  ama bana bu arkadaşımız  “ben partiyi açmıyorum” diyemez. Sonra seçim hesapları ile ilgili hiç bir konu gündeme gelmedi. Bir bakıyorsunuz bazı basında tam sayfa biz gönderdiğimiz paraları sormuşuz. Yok böyle bir şey. Zaten böylesi durumlarda biz il olarak karşılıyoruz bu giderleri zaten. Neden böyle bir olaya girip basına bu bilgiler aktarılmış onuda anlamış değilim." ifadelerini kullandı.

Bilgi kirliliğinin olduğunu ve olayların farklı yerlere gittiğini ifade eden Çakır, "Bizim sorunlarımız var mı? Olur ama biz içimizden bunu çözeriz dedik. Orada ki tartışma ne Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu tartışmasıdır ne de parti içinde yapılan harcamalar, ödeneklerdir. Arkadaşımız o gün çok agresifti, açmam, etmem yapmam. Böyle bir usul yok. biz içimizde halledelim derken basına yansıması sonrası bizim de bir toplantı ile olayları doğru anlatmak gibi düşüncemiz oldu. Şimdi yönetmeliğimiz tüzüğümüz ne gereği ne gerekiyorsa zaman içinde o yapılır. Abartılı bir olay olmamıştır. Keşke bize de sorsaydınız o haberleri yapmadan, bizde doğru bilgileri verseydik." dedi.

"İTİŞ KAKIŞ OLDU"

Daha sonra gazetecilerin "Kavga oldu mu olmadı mı?" sorusu üzerine Çakır, "Evet itiş kakış oldu, ancak biz aile içinde olanları kendi içimizde çözmek niyetindeyiz. Kesinlikle basında çıkan nedenler yüzünden tartışma olmamıştır. Yaşananlar da zaman içinde parti tüzüğümüz neyi emrediyorsa ona göre çözülür.” dedi.

Editör: Haber Merkezi