CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır, 30 Ağustos Zafer Bayramı için bir mesaj yayınladı.

Çakır mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Türk ulusunun özgürlük ve bağımsızlığı için 30 Ağustos 1922'de Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde emperyalist işgalcilere karşı kadın, erkek, çoluk, çocuk, genç, yaşlı tüm vatandaşlarımızın bir araya gelerek verdikleri ulusal direnişin, kurtuluş mücadelesinin adıdır 30 Ağustos.

Ülkemizin o an içinde bulunduğu yokluk ve ekonomik zorluklara rağmen söz konusu, bağımsızlık ve istikbal olduğunda vatandaşlarımızın her türlü fedakarlığı gözünü kırpmadan yapabileceğini gösterdiği gündür 30 Ağustos.

Aynı zamanda kazanılan bu zafer tüm dünyada ezilen yol gösterici olmuştur. 

Özellikle son yıllarda milli bayramlardaki kutlamaların geçmişte olduğu gibi görkemli şekilde kutlanması için milli bayramlarımızın önemini genç kuşaklara anlatmak, unutturulmasına izin vermemek büyük önem taşımaktadır.

Bugün büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği yolda, hak, hukuk ve adalet arayışları içinde mücadelemizi sürdürürken 30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutluyor, bu şanlı zaferin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Ülkemizde adalet ve huzurun hüküm süreceği bayramlar diliyorum."
Editör: Haber Merkezi