Karabük İl Hıfzıhha Kurulu, geçtiğimiz günlerde covid-19 pozitif vakaların 10 gün karantina sürecinden sonra test yapılmadan işbaşı yapabileceği şeklinde karar almıştı.

CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır, bu kararın koronavirüsün yayılmasına sebep olacağını belirterek bir basın açıklaması yaptı.

Çakır açıklmasında; “Sağlık Bakanlığı’nın 19.10.2020 tarih ve 108 nolu kararı ile yayınladığı genelgede testi pozitif çıkan ve evde takip edilen vatandaşlarımızın 10 gün sonra test yaptırmadan işbaşı yapabilmesi konusunda İl Hıfzıssıhha Kurulu da karar almıştı.

İlimizde özellikle son zamanlarda pozitif vaka sayılarının hızla arttığı görülmekte iken, evde takip edilen pozitif vakalarının 10 gün sonunda hiçbir teste tabi tutulmadan iyileşmiş gibi işine başlaması, sokağa çıkması vatandaşlarımızı tedirgin etmektedir.

Hızla artan pozitif vakaların tespiti için daha çok test yapılması gerekirken, ilimizde bir noktadan numune alınması ve orada da sosyal mesafe kurallarına uyulmadan insanların kuyrukta beklemesi ayrı bir sorun teşkil etmektedir.

Bakanlığın ve İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun ilimizde son zamanlarda artan vaka artışını göz önünde bulundurarak test sayısının farklı noktalarda (ilçelerde ve sağlık ocaklarında) alınmasını sağlayıp, hastanedeki yığılmanın önlenmesini ve evde karantina da bulunan pozitif vakaların karantina sonunda muhakkak test yapılmasının sağlanması konusunda çalışmalar yapılması gerekmektedir.

Pandemi süresince özverili bir şekilde çalışan tüm sağlık personeline teşekkür ederim. Salgını önlemek için ne kadar çok test, o kadar başarı en önemli kuraldır ilkesiyle tüm hemşerilerimize “EVDE KAL, SAĞLIKLI KAL” diyor, bir kere daha sağlığımız için MASKE, MESAFE ve TEMİZLİK kurallarına uymalarını bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi