Her geçen gün Çad ile ilişkilerini geliştiren Karabük Üniversitesine, Çad’dan önemli bir ziyaret daha gerçekleştirildi. Çad Yüksek İslam Konseyi Başkanı Khatır Issa Mahamat ve heyeti, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Çadlı heyete Karabük İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk te eşlik etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş başta olmak üzere Ankara’da bir dizi ziyarette bulunan Çad Yüksek İslam Konseyi’nin ikinci durağı Karabük Üniversitesi oldu.

Ziyaret sırasında duygularını dile getiren Konsey Başkanı Mahamat, “Karabük bizim evimiz gibi.” dedi. Türkiye’nin diğer alanlarda olduğu gibi eğitim alanında da Çad’ın en büyük destekçisi olduğunu ifade eden Mahamat, “Ben Karabük Üniversitesinde okuyan Çadlı öğrenciler ve diğer Çadlılar adına sizlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Üniversitesine Çadlı öğrencileri gönderdikleri için Khatır Issa Mahamat’a teşekkür etti. Çadlı öğrencilere değer verdiklerini ifade eden Rektör Polat, öğrencilerin eğitimlerinin tamamlanmasının ardından, Çad’a hizmet etmeleri için ülkelerine geri gönderileceğini belirtti.

Konuklar Çadlı Öğrencilerle de Bir Araya Geldi

Makam ziyaretinin ardından Hamit Çepni Konferans Salonu’na geçen heyet, Karabük Üniversitesinde eğitim gören Çadlı öğrencilerle bir araya gelerek istişarelerde bulundu.
Editör: Haber Merkezi