KARAYOLLARI 15. BÖLGE MÜDÜRÜNÜN GÖREVDEN ALINMASI, AK PARTİ İL BAŞKANI BÜROKRASİYE DİŞİNİ GÖSTERMEYE BAŞLADI ŞEKLİNDE YORUMLANMAYA BAŞLADI

İL BAŞKANI

Görevde bulunduğu süre içerisinde Karabük’ün beklentilerini bir türlü gerçekleştirmeyen ve siyaset camiasının büyük tepkilerini çeken Karayolları Kastamonu 15. Bölge Müdürü Sami Uyar görevinden alındı.

Geçtiğimiz ay özellikle sahil bölgesinde ilçeleri etkisi altına alan yoğun kar yağışı sonrası gerekli müdahalede bulunulmadığı ileri sürülerek eleştirilerin hedefi haline gelen Uyar, Ankara’ya Araştırma görevlisi olarak atandı. Uyar Ankara’da “kızak” denilebilecek bir göreve atanırken, yerine Hüsamettin Özendi getirildi.

Sami Uyar’dan boşalan koltuğa ise, Bölge Müdürü olarak Hüsamettin Özendi atandı. Yeni Karayolları 15. Bölge Müdürü olan Hüsamettin Özendi, daha önce Kastamonu’da bölge müdür yardımcılığı görevinde bulundu. AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar’ın taleplerine de zaman zaman duyarsız kalan Karayolları Bölge Müdürü, Hükümetin yereldeki teşkilat temsilcileri tarafından sert tepki ile karşılanıyor, sık sık da ilgili Bakanlığa şikayet ediliyordu.

Sami Uyar’ın görevden alınması ile “AK Parti İl Başkanı Saylar, bürokraside dişini göstermeye başladı” şeklinde yorumlanıyor.