AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Burhanettin Uysal yine bir video çekerek, Karabük Üniversite kampüs alanının üstünde TOKİ tarafından öğretim görevlileri için yapılan konutların yıllar geçmesine rağmen Belediye Başkanı Rafet Vergili tarafından alt yapı hizmetlerinin tamamlanmadığını iddia etti.

Uysal, yayınladığı ve basın ile paylaştığı videoda şunları söyledi;

"Değerli hemşerilerim; Şu an üniversitemizin üst tarafında bulunan TOKİ konutlarındayız. Bu TOKİ konutları rektörlüğüm döneminde TOKİ ile yapmış olduğumuz bir anlaşma neticesinde belki de Türkiye’deki ilk uygulamalardan bir tanesidir. Tek amacımız Karabük Üniversitesi’nde çalışan öğretim üyelerini ve çalışanlarını burada uzun süreli tutmak, Karabük Üniversitesini bir cazibe merkezi haline getirmekti. Ancak değerli belediye başkanımız bu binaların bitmesinin altı yıl geçmiş olmasına rağmen hala buranın alt yapı sorunlarını çözemediğini sizde görüyorsunuz ki, bugün buraya dolmuş durakları yapılıyor, kaldırımlar yeni yapılmaya çalışılıyor. Burada insanların bir su, bir ekmek bir süt alacakları, bir markete bir bakkala dahi izin verilmezken, bugün her ne hikmetse seçim arifesinde burada belediye işçileri harıl harıl çalışıyor.

Değerli hemşerilerim; Bir ay öncesine kadar burada oyun parkı yoktu. Buraya büfe izni verilmiş, büfe yapılıyor. Aşağıda belediyenin değişik çalışmaları var, bunların hepsi birer seçim çalışmasıdır. Burası bizim için çok önemliydi. Karabük Üniversitesi güçlü kadrolarını kuracaktı. Karabük Üniversitesi rekabet edecekti, Karabük şehri rekabet edecekti. Geçen Facebook’ta yapmış olduğu bir açıklamada 'Burhanettin Uysal üniversitenin üst tarafına benden habersiz yolu sokağı olmayan binalar yaptı. Benden yardım mı bekliyor?' dedi. Evet altı yıl boyunca yardım etmedin, buradaki mal sahipleri evlerini terk etti. Karabük’ü terk ettiler, buralar bir an hale geldi. Ama bu seçim ne büyük bir hikmet ki, bugün oy alabilmek için belediyenin bütün işçileri burada fırıl fırıl çalışıyor. Sözünün eri Rafet Vergili. Rafet bey diyor ki 'üniversitenin kaldırımlarını tretuvarlarını ben yaptım.' Evet yapmış olduğunuz son birkaç ay içerisinde yani 11 yıl sonra yapılan kaldırımlar, yapılmaya devam edilen kaldırımlar sol tarafta 50 metre ilerde. Kaldırım sağa tarafa geçiyor, 50 metre sağa taraftan devam ediyor, sol tarafta kaldırımın olmadığı bir belediyecilik anlayışı. Rafet bey bir şey yapmadın demiyorum, her yaptığın iş revizyona muhtaç olduğunda buradan belirtmek istiyorum. Sizin her yaptığınız yatırım devlete külfet getiriyor.

Rafet bey yine bu konutlarla ilgili şöyle diyor 'Oraya kaçak konutlar yaptırdınız, bizim haberimiz yok. Oradan da konut sahibi olmadın mı?' diye beni suçlamaya kalkıyor. Evet Rafet bey buradan bir daire de ben satın aldım arkadaşları ikna etmek, motive etmek adına TOKİ'ye kayıt olduk borçlarını ödüyoruz. Bugün buradaki evlerin fiyatları, mal oluş fiyatlarının yarı fiyatına gidiyor. Siz finans uzmanısınız, siz kriz yönetimi uzmanısınız, para sizden sorulur. Evet sizin belediye başkanlığınız döneminde 200.000 TL ödediğimiz evlerin ederi şimdi 100.000 TL. Eğer Rafet bey uygun görürseniz aldığım fiyata vermek istiyorum, şimdiden hayırlı uğurlu olsun.

Değerli hemşerilerim; Sizde görüyorsunuz ki Üniversitemiz kurulalı 11 yıl oldu. 11 Yıldır yapılamayan çalışmalar bu seçimin arifesinde, seçime 40 gün kala gördüğünüz gibi spor aletleri buraya konulmaya çalışılıyor. Bu betonlar yeni atıldı, aletler yeni geldi ve üzerindeki ambalajlar hala çözülmedi.11 yıldır yapılmayan bu yatırımlar şimdi neden yapılıyor olduğunu sizin takdirlerinize sunuyorum. 'Rafet bey sözünün eridir' diyorlar. 'Burası kaçak yapıldı, benim bilgim dahilinde yapılmadı' dedi. Bundan önce arkadaşlarımız ilk taşındığında buraya yardım etmedi. İnsanlar bir süt,  bir ekmek alamadıkları için, buraya dolmuş seferleri konulmadığı için buraları terk etmek zorunda kaldılar. Madem senden habersiz yapılmıştı, sen şimdi bu hizmeti bugün neden veriyorsun diye Rafet bey sana sormazlar mı? Bir de benden habersiz yapılmış demen çok anlamlı bir söz. Rafet bey siz Part Time Belediye Başkanlığı yaptığınız için Üniversitede, şehirde yapılan yatırımlardan haberinizin olmayışı çok doğaldır. Sürekli söylüyorum Rafet bey Part Time Belediye Başkanlığı yapan bir zat’dır. Cuma günü öğleden sonra gider, cumartesi-pazar-pazartesi günü İstanbul’da kalır, pazartesi günü öğleden sonra Karabük'dedir. Karabük'e geldiği zaman da Safranbolu'da oturur, elbetteki şehrindeki gelişmeleri takip etmesi mümkün değildir.

Senin bilgin dahilinde olmayabilir ama bu binaların inşaatı üç yıl sürdü. Üç yıl içerisinde bunu sana duyuran olmadı mı? Lütfen üniversitenin tretuvarlarını ben yaptım, yollarını ben yaptım derken, bu çekimleri de lütfen göz önünde bulundurun. Karabük Üniversitesinin değerli öğretim üyeleri, burada oturan sakinleri Rafet beyden yardım istemeye gittikleri zaman, kendilerini odadan kovduğunu ve hoş olmayan muamelede davrandığını biliyoruz. Arkadaşımız bunlar hiç gündeme getirmedi ama bu yatırım bu hizmet nedendir diye soruyoruz. Üniversitenin gelişmesini isteyen bir Belediye Başkanı, öğretim üyelerine yapılan bir lojmana, bir konuta savaş açabilir mi? O İnsanların Karabük'ü terk etmesine razı olur mu? Üniversitenin tretuvarlarını kendisinin yaptığını, asfaltlama çalışmalarını yaptığını, her türlü eksikliğini giderdiğini, eğer bu üniversite buralara geldiyse en büyük desteği kendisinin verdiğini söylüyor. Ben de diyorum ki, 11 yıl geçmiş üniversite hocalarının barındığı konutların durumlarına bakın. Bu Türkiye’nin ilk uygulamalarıydı. Rektör olarak ben bunu başarmıştım. Diğer rektör arkadaşlar gelip bunu yerlerinde incelediler. Üniversitelerine kazandırmak için çok gayret gösterdiler. Ama büyük bir kısmı başaramadılar. Ben binalar yaptım, öğretim üyelerinin buraya getirdim ama onları burada tutmak şansını yakalayamadım. Çünkü bunlar rektörün yapacağı işler değil. Bunlar Belediye Başkanının yapacağı işler arasında yer alıyor. Ben tekrar buranın atık sularının, kanalizasyon giderlerinin kimler tarafından yapıldığını Rafet beye bir kez daha sormak istiyorum. Kimse kin gütmeden, kimseye kötü söz söylemeden bu şehri yöneteceğimi vaad ediyorum. Rektörlük döneminde nasıl herkesi kucakladıysak, Belediye Başkanlığı dönemimde daha çok insanı kucaklayacağız. Şehrimizi yaşanılabilir bir şehir haline getireceğiz diyor, hepinizi saygı sevgi ve muhabbet ile selamlıyor, saygılarımı sunuyorum."

Editör: Haber Merkezi