Dün akşam saatlerinde Safranbolu Sanayi Sitesinde bulunan geri dönüşüm deposunda çıkan yangında, Safranbolu ilçe Emniyet Amirliğinin talebi üzerine Karabük Belediyesi itfaiyesinden destek ekibi de yangın mahaline gelmiş fakat müdahale yaptırılmamıştı.

Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Gökçü, dün akşamki yangında Karabük Belediyesinden gelen itfaiye ekibine "Kim çağırdı sizi buraya, size ihtiyacımız yok. Toplayın hortumlarınızı çekin gidin." şeklinde tepki göstermiş ve Karabük Belediyesinin itfaiyesinin müdahalesine izin vermemişti.

Bu olayı  duyan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, yangın yerine gelerek Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'ye, Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürünün yaptığının büyük terbiyesizlik olduğunu belirterek, tepki göstermişti.

SAFRANBOLU BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRÜNÜN SKANDALLARI BİTMİYOR


Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Gökçü, birkaç ay önce Aşağı Çarşıda yaşanan 3 konağın yandığı büyük yangında, olay yerine 45 dakika sonra geldiğinden Safranbolu Belediye Meclis Üyeleri tarafından tepki görmüştü.

Yine geçtiğimiz Temmuz ayında Safranbolu sanayi sitesinde 2 dükkan yanmıştı. Gece yarısı yaşanan yangına müdahale için Safranbolu Belediyesinden gelen bir itfaiye aracının hortumunun yırtık olduğu için müdahale edemediği, ardından gelen ikinci aracın ise suyu olmadığından, yangının büyümesi üzerine Karabük Belediyesinden gelen itfaiyenin yangını söndürdüğü bilinmekte.

Son 2-3 ayda yaşanan yangınlardaki bu rezaletlerin sorumlusu olarak görülen Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Gökçü'nün sırf bu nedenlerden dolayı Karabük Belediyesi İtfaiyesini kovduğu düşünülüyor.

KAYMAKAMLIK SAFRANBOLU İTFAİYE MÜDÜRÜ MEHMET GÖKÇÜ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATIYOR


Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz'ün dün akşamki yangında Karabük Belediyesi İtfaiyesine müdahale ettirmeyen ve yangın yerinden kovmaya çalışan Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Gökçü hakkında soruşturma açacağı öğrenildi.

Safranbolu Belediyesinin ise kendi itfaiye müdüründen savunma istediği de edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi