Karabük Üniversitesi tarafından neredeyse geleneksel hale gelen ve geçtiğimiz gün yapılan mezuniyet törenine Samsun’un Bafra ilçesinden bir gazeteci büyüğümüz torununun mezuniyeti için katılmış.

Bafralı yerel gazeteci İbrahim Alaçamlı, 40 bin kişinin katıldığı mezuniyet töreninde yaşadığı bazı sıkıntıları memleketine gidince köşesinde yazmış.

Aracını zor park edecek yer bulduğunu, mezuniyet töreni yapılan üniversite kampüsü içindeki ay yıldızlı stadyuma uzun mesafe yürüdüklerini, çok kalabalık olduğunu ve stadyumda zor oturacak yer bulduğu gibi sorunları dile getirmiş.

Bir de güvenlik önlemlerinin olmadığını dile getirerek, ‘ya bir bomba patlasaydı, ya bir olay olsaydı, kimsenin üzeri aranmadı’ diyerek, yaşanmamış olay üzerine bir bardak suda fırtına koparmaya çalışmış bu gazeteci büyüğümüz.

En garibi ise seviyesizce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bu yazıyı mutlaka okuyacağını, facebook üzerinden yazının linkine sponsor verildiğini, whatsapp uygulamasından devlet büyüklerine bu yazının linkinin atıldığını belirterek, aba altından sopa göstermeye çalışmış Bafralı meslektaşımız.

Yazının başlığı ise ‘Karabük Valisi ve KBÜ Rektörü Eseriniz ile Gurur Duyun’

Ortada olmamış, yaşanmamış bir olayın skandal gibi gösterilmesi, büyük olaylar yaşanmış gibi algılatılmaya çalışılması, nasıl bir kafa yapısının ürünüdür, o da ayrı bir tartışma konusu.

Bafralı meslektaş büyüğümüz de sanırım bir kompleks sorunu var ki bu kompleksi yazdığı yazılar ile atmaya çalışmış.

Bafra’dan gelip Karabük’ü ve Karabük Üniversitesini her türlü karalamaya çalışılan ve aslında tamamen bir kompleks ürünü olan bu yazıları, BRTV’nin sahibi, gazeteci Mehmet Çetinkaya görünce, boncuk bulmuş gibi sevinmiş olmalı ki, Bafralı gazeteciyi haberlere telefon bağlantısı ile konuk etmiş.

‘Vay KBÜ Mezuniyet töreni şöyle rezaletti, vay böyle rezaletti. Güvenlik zafiyeti son derece yüksekti, ya bir olay olsaydı, dıdısı da dıdısı…’

Adam Bafra’dan geliyor.

Karabük’ü karalıyor.

Bizim içimizdeki İrlandalı da buna çanak tutuyor.

Al mutlu oldun mu?

Karabük’ün az da olsa olumsuz reklamı yapıldı ve az sayıda insanın kafasında Karabük’e karşı, Karabük Üniversitesine karşı olumsuz bir ön yargı oluştu.

Ortada bir bardak suda fırtına koparmaya çalışılacak aslında bir durum da yok.

Karabük Üniversitesi her yıl bu mezuniyet törenini yapıyor.

Başka üniversiteler de yapıyor.

30-40 Bin kişinin katıldığı bir mezuniyet töreninde tabi ki trafik sıkışıklığı, tabi ki kalabalık olacak.

Bafralı gazeteci memnuniyetsizliğini dile getireyim derken, BRTV sahibi Mehmet Çetinkaya’nın, Vali Fuat Gürel ve Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’a karşı olan şahsi sorunlarına alet olmuş farkında değil.

Bu haberlerin ardından BRTV Sahibi Mehmet Çetinkaya, KBÜ Rektör Yardımcısı Mustafa Yaşar ile whatsapp üzerinden konu ile ilgili yazılı bir sohbet yapıyor.

Rektör Yardımcısı Yaşar’ın iyi niyetle yazdığı bazı cümleler alınıp Bafralı Gazeteci’ye KBÜ Rektörlüğünün yazılı açıklaması diye gönderiyor.

KBÜ’nün resmi yazılı açıklaması diye Çetinkaya’nın Bafralı gazeteciye gönderdiği yazılı metin de zaten akıl alır gibi değil.

‘Yok, eleştirilere sonuna kadar katılıyoruz. Yok, siz son derece haklısınız. Yok, bu bize ders oldu.’ gibi cümleler var.

KBÜ Rektörü Refik hocaya “siz böyle bir açıklama mı yaptınız?” diye sorduk ve kendisi kesinlikle böyle resmi bir açıklamanın olmadığını, böyle bir açıklama yapmalarının da mümkün olmadığını ifade etti.

Nasıl bir hırs, nasıl bir kafa yapısı koskoca bir üniversitenin yazılı açıklaması diye bunu bir başka gazeteciye gönderir ki?

Anlamak mümkün değil…

Anlayamayız da…

Çünkü böyle gözü kararmışçasına hırslanmak, böyle Hint kurnazlığı yapmak ancak BRTV sahibi Mehmet Çetinkaya’ya has olabilir.

Zaten tüm bu yaşanan olayların altında en büyük hedefin de Karabük Valisi Fuat Gürel’in olduğunu görüyoruz.

Bafralı Gazeteci İbrahim Alaçamlı’nın son yayınladığı yazıda Mehmet Çetinkaya öyle bir övülmüş ki, sanırsınız Karabük’ün yegane gazetecisi.

Vali Fuat Gürel ile ilgili madara edilmeye çalışılacak bir sürü yalan yanlış aktarmalar var.

Her türlü süreç yaşanabilir…

Her türlü mücadele verilebilir…

Ama bir insan doğup, büyüdüğü ve yaşadığı memleketini birilerine karşı şahsi hırsları yüzünden böyle karalanmasını sağlamamalı.

Allah, böyle bir hırstan, böyle bir gözü karışmışlıktan, böyle bir hainlikten Valimizi, Rektörümüzü ve Karabük’ümüzü korusun…

Editör: Haber Merkezi