Karabük'ün Yenice ilçesinde sular bir türlü durulmuyor ve siyasi gerginlik halka da yansımış durumda.

Geçtiğimiz hafta Yenice'nin eski AK Partili, yeni MHP'li Belediye Başkanı Zeki Çaylı'ya bir saldırı girişimi yaşanmıştı. Şimdi de AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal'a Yenice'de sözlü ve fiili bir saldırı girişimi yaşandı.

Şendoğan K. adında bir vatandaşın geçtiğimiz Cumartesi günü Yenice'de Milletvekili Cumhur Ünal'ın önüne çıkarak "Sen bana 2006'da iş sözü vermiştin. Sözünde durmayanı ben tanımam, seni de tanımıyorum." şeklinde ifadeler kullanarak ve bağırarak Milletvekili Ünal'ın üzerine yürümeye kalkınca, Ünal'ın yanındakilerin müdahale ettiğini ve Şendoğan K.'yi hızla uzaklaştırdıkları öğrenildi.

Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta saldırı  yaşayan Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, bu saldırının kışkırtıcısı ve azmettiricisi olarak Karabük Milletvekili Cumhur Ünal'ı işaret etmiş, MHP İl Başkanı'da Adem Kar'da Çaylı'nın bu iddialarına destek çıkmıştı.

Siyasilerin halkı kışkırtıcı bu açıklamaları devam ettiği süre Yenice'de gerginliğin halka sirayet edeceği ve bu tür istenmeyen olayların yaşanacağı da kaçınılmaz bir gerçek olarak görülüyor.
Editör: Haber Merkezi