BU GECE İTİBARİYLE PERŞEMBE GÜNÜNE KADAR KAR YAĞIŞININ ETKİLİ OLMASI BEKLENİYOR

dafe

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre Karabük'te gece yarısından itibaren kar yağışı bekleniyor.

Geçtiğimiz hafta Karabük Valiliğince yayınlanan uyarıda "29 Kasım Salı günü, Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde görülecek yağışların zamanla karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşeceği tahmin ediliyor." denilmişti.

Son alınan tahminlere göre ülke genelinde yağmur ve sağanak şeklinde etkili olan yağışların, bu gece Balkanlar üzerinden gelecek soğuk hava ve ani sıcaklık düşüşü ile birlikte önce Trakya, Marmara’nın güneydoğusu, Kuzey Ege’nin iç kesimleri ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde, yarın (Çarşamba) Marmara’nın doğusu, İç Ege, Karadeniz’in iç kesimleri, İç ve Doğu Anadolu ile Göller yöresinin yükseklerinde kar yağışına dönüşeceği tahmin ediliyor.

Kar yağışının yarın (Çarşamba) özellikle Orta Karadeniz’in iç kesimleri,  Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer 30 cm olması bekleniyor. Karabük ve ilçelerinde başlayacak kar yağışının Perşembe gününe kadar aralıklarla etkisini sürdüreceği belirtilirken buzlanma ve rüzgar etkisi ile gerçekleşebilecek karbon monoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.

ahmetusta