Karabük'ün uydudaki tek kanalı BRTV, televizyon kanalı ve internet sitesi üzerinden "ANKARA SON KEZ UYARDI" başlığı ile ilginç bir haber yayınladı.

KARDEMİR BRTV

Yayınlanan habere göre Kardemir'de yaşanan bazı gelişmelerin Ankara tarafında rahatsızlık uyandırdığı ve bizzat Sanayi Bakanı'nın “Türkiye’de cevherden üretim yapan tesislerin kar elde ettikleri halde, Kardemir’in neden zarar açıkladığının” sorgulamaya başlandığı ifade edilirken "Güleç ailesine yönetimden el mi çektirilecek?" sorusunu gündeme taşıdı.

BRTV'nin yayınladığı haberin tamamı ise şu şekilde;
Kardemir’de baba oğul Güleç’ler yönetimden el mi çektirilecek?

Türkiye’nin ilk ağır sanayi fabrikası olan Kardemir’de sıkıntılı bir sürece girildi. Kardemir yönetiminde bir süre önce başlayan huzursuzluğun had safhaya çıktığı, Yolbulan ve Yücel gurubu ile Güleç gurubu arasında başlayan huzursuzluğun Kardemir’e zarar vermeye başladığı belirtiliyor.

Birkaç ay önce Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan ve Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Yolbulan, Güleç gurubundan yönetimde bulunan Kamil Güleç ile oğlu ÇağrıGüleç’in yönetim tarzının Kardemir’e zarar vermeye başladığını belirterek, bu iki kişi ile yollarını ayırmak istediklerini bizzat BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya’ya aracılığı ile kamuoyu ile paylaşmışlardı.

BRTV ana haberlerde ve internet sitemizde yer alan bu haberden sonra, Kamil Güleç’in defalarca Mutullah Yolbulan’ın özel firmasına giderek ilişkileri düzeltme yoluna gitmesi ve özellikle Çağrı Güleç’ten kaynaklı yönetim tarzı konusuna güvence vermesi ile ilişkilerde yumuşama olmuştu.

ANKARA RAHATSIZ

Kardemir’de son yıllarda yapılan ve özellikle baba oğul Güleç’lerden kaynaklı birçok uygulama nedeniyle Karabük’teki rahatsızlığın Ankara’ya ulaştığı, Sanayi Bakanlığı yetkililerinin hatta bizzat bakanın bile “Türkiye’de cevherden üretim yapan tesislerin kar elde ettikleri halde, Kardemir’in neden zarar açıkladığının” sorgulanmaya başladığı belirtiliyor. Kardemir’in 2002 yılı sonlarında kurtarılmasında çok büyük emekleri olan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in de özellikle baba oğul Güleç’lerden kaynaklı yönetim tarzından rahatsız olduğu belirtiliyor.

Ankara’nın,  Kardemir’de özellikle Güleç ailesinden kaynaklı yönetim tarzının devamı halinde, ilerde yönetimdekilerin kendi şirketlerine dönmeleri durumunda; büyük borçlarla Kardemir’in devletin elinde kalmasından endişe ettikleri ifade ediliyor.

GÜLEÇ’LERE YÖNETİMDEN EL ÇEKTİRİLECEK Mİ?

Kardemir’in büyük ortaklarının baba oğul Güleç’den duydukları rahatsızlığı bir süre önce bizzat BRTV aracılığı ile kamuoyu ile paylaşmalarından bir sonuç çıkmayınca ticaret yasalarına göre başka formüller bularak yeni bir yapılanmaya gidebilecekleri öne sürülüyor. Bu konuda ciddi arayışlar devam ediyor.

Ankara’nın da bu süreci yakından takip ettiği ve yıllardır Kardemir’de yaşanan bir takım sancıların kangren haline geldiğini, artık neşter vurulma zamanının çoktan geldiğini, hatta geçmekte olduğu konusunda fikir birliği içinde olduğu ifade ediliyor.

Şimdi başta Kardemir çalışanları olmak üzere, Kardemir hissedarları ile kamuoyu baba oğul Güleç’lerin kendiliğinden istifa mı edeceklerini, ya da büyük ortakların Güleç’lere yönetimden el mi çektirecekleri merakla bekleniyor.