Karabük’te 18, 37, 67 sac ayağı, 2000’li yıllara kadar devam etti.

Yıllardır Karabük’te bir yerlere aday olmak isteyen varsa, nüfusu ya 18, ya 37 yada 67’ye kayıtlı olacaktı.

Fakat bölgecilik hastalığını Karabük 2000’li yıllarda gömmeye başladı ve başarılı da oldu.

Karabük bir Cumhuriyet kentidir.

Karabük, Türkiye Cumhuriyeti’nin dört bir yanından gelen vatan evlatları ile kurulan bir Cumhuriyet Kentidir.

Karabük; Çankırılı, Trabzonlu, Kastamonulu, Sivaslı ve hülasa 81 vilayete mensup insanların bir araya gelerek oluşturduğu çok renkliliğin zenginliğini yaşayan bir kenttir.

Uzun yıllar insanların nereden geldiği sorgulandı ve kökeni ile sınıflandırılmaya kalkışıldı.

Bu politika aciz insanların kolay yola kaçtığı bir politikaydı ama bu hastalıklı politika Karabük’te gömüleli 15-20 yıl oldu.

Şimdi AK Parti, gömülen bu bölgecilik hastalığını kendi eliyle tekrar hortlatıyor farkında değil.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri ile ilgili AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı olarak KBÜ eski Rektörü ve 26. Dönem Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı gösterdi.

Uysal, yıllar önce Karabük’e gelmiş ve Karabük’e yaptığı hizmetleri belki ataları kökeni olan Konya’da yapamamıştır.

Allah Burhanettin Hoca’dan razı olsun.

AK Parti’nin eski İl Başkanı Sayın Timurçin Saylar’da Karabük’e il başkanlığı döneminde, teşbihte hata olmaz günün 24 saati çalışan bir köle misali hizmet verdi.

Saylar’ın ataları Konya’dan Karabük’e göç etti ama Karabük’te doğdu, Karabük’te büyüdü.

İlk, orta, lise hayatı Karabük’te geçti.

Öğlebeli mezarlığında sülalesinin yarısı yatıyor.

Gelelim sözün özüne…

Sayın Timurçin Saylar’a, İl Başkanı Av. İsmail Altınöz başta olmak üzere, çok sayıda teşkilat üyesi ve partililer İl Genel Meclis Üyeliğine Aday olmasını ve seçildikten sonra da İl Genel Meclisi Başkanı olarak hizmet vermelerini istedi.

İşin gerçeği, Eskipazar OSB, Yenice OSB başta olmak üzere, sayısız projelerin mimarlığını yapan Timurçin Saylar’ın ek ödenekler ile yıllık 150 Milyon TL bütçesi olan İl Özel İdare’nin dümenine geçmesi hizmetlerin daha da artarak sürmesini sağlayacaktır.

Aslında Timurçin Saylar için bu karar siyasi gerileme anlamına gelir ve gelecek siyaset hayatında tartışmalara bile yol açabilir.

Fakat bu tasarruf, Karabük’ün ali menfaatleri için kesinlikle önemli bir konudur.

Timurçin Saylar’ı yakinen tanıyan Karabük’ün siyaset büyüğü ve Devlet Adamı Sayın Mehmet Ali Şahin’de Saylar'a tam destek vermekte ve Saylar’ın Karabük’e söz konusu pozisyonda çok büyük faydaları olacağına inanmakta.

Tüm bu realiteler çerçevesinde bazı aklı evveller “Vay efendim Belediye Başkan Adayı Konyalı, İl Genel Meclis Üyesi Adayı Konyalı. Karabüklüler buna tepki gösterir.” Şeklinde söylemleri ile ortaya çıkmaya başlamışlar.

Şimdi bu beylere sormak lazım.

Sayın Burhanettin Hocam; Siz Milletvekili adayı iken Karabüklüler hiç “İl Başkanı Konyalı, Milletvekili adayı Konyalı” demedi.

Sayın Cumhur Ünal Vekilim; Sayın Niyazi Güneş ile birlikte 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde aday gösterildiğiniz zaman “Karabüklüler hiç iki Ovacıklı olur mu?” demedi ve AK Parti 2002 Yılından bu yana en fazla oyunu aldı.

Sayın Merkez İlçe Başkanı Osman Uzunoğlu, size bir şey söylememe gerek yok. Siz artık kendi değerlendirmenizi kendiniz yapın.

Son olarak, Sayın AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz, kararında dik dur.

Dik duramazsan seni eğerler, bükerler…

Bu bölgecilik hastalığını da toprağın altından çıkarıp, kendinize bela etmeyin derim.