Karabük Bisiklet Derneği yaptığı açıklamada, Karabük’teki bisikletlilerin bisiklet yolu isteğini belirtti.

Dernek olarak üzerlerine ne düşen görev varsa yapacaklarını belirtilen açıklamada konu ile ilgili şu görüşlere yer verildi “Ülkemizde bisiklet denilince birçok insanın aklına sadece çocuklukta binilen bir eğlence aracı gelse de, bisiklet havayı kirletmeyen, insanların sağlıklı bir yaşam sürmesine vesile olan ve kentlerde trafik sorunun çözümüne önemli katkılar sağlayan bir ulaşım aracıdır. Sürdürülebilir bir çevre ve çocuklarımıza bırakacağımız daha temiz bir Dünya için Avrupa’da ve Dünya’nın gelişmiş ülkelerinde özellikle şehir içi ulaşımda yaygın bir bisiklet kullanımı olduğunu ve bu ülkelerdeki şehirlerde bisikletliler için yapılmış özel bisiklet yolları ve parklarını hatta şehirlerarası bisiklet yollarını görmek mümkündür. Ülkemizde de son yıllarda bu anlamda özellikle büyükşehirlerimizde bir atılım söz konusudur. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 100 günlük eylem planlarında da yapılması Ülkemizin tamamına yaygınlaştırılması için stratejik hedef olarak yer almaktadır. Ayrıca bu konuyla ilgili 3 Kasım 2015 tarih ve 29521 sayılı resmi gazete yayınlanmış ve halen yürürlükte olan bir yönetmelikte bulunmaktadır.

Konuya Karabük özelinde bakacak olursak, merkezde, ulaşım ihtiyacını karşılamaktan uzak, yol kenarında eğlence amacıyla bisiklete binilebilecek ve insanların neredeyse hiç kullanmadığı bir alanda kısa bir bisiklet yolumuz bulunmaktadır. Safranbolu ve diğer ilçelerimizde ise herhangi bir bisiklet yolu yoktur.

Bu konuda Karabük Merkez ve Safranbolu İlçelerimizde bisiklet yolu yapılması ile ilgili mevcut başkanlarla görüşülmüş, süreç neredeyse ihale aşamasına kadar gelmiştir, duyarlılıkları ve çalışmalarından ötürü her iki Belediyemize de teşekkür ediyoruz.

Karabük Bisiklet Derneği olarak özellikle talebimiz; Seçim neticesinde halkın tercihleri sonucunda görev alacak ve şehrimizin önümüzdeki 5 yılını planlayacak olan il ve ilçelerimiz olmak üzere tüm Belediye Başkan adaylarımızın bisiklet yolları projesini gündemlerine almaları, seçim bildirgelerinde yer vermeleri ve göreve başladıklarında ivedilikle bu konu üzerinde çalışmalarıdır.
Biz, Karabük Bisiklet Derneği olarak bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumuzu bildirmek isteriz.

Daha temiz bir çevre, daha yaşanabilir bir Karabük daha sorunsuz bir trafik, sağlıklı nesiller için Bisiklet Yolları Projelerini seçim bildirgelerinde görmeyi arzu ediyoruz”