Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi ( SAKEM ) bünyesinde barındırdığı yüzlerce kursun yanı sıra sosyal ve kültürel projelerde de alanında tek olmaya devam ediyor.

SAKEM tarafından gerçekleştirilen ve Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’in eşi Miray Ürkmezer’in de katıldığı Yazıköy TOKİ’deki etkinlikte çam, ceviz ve çeşitli meyve ağaçlarından oluşan 100 fidan dikimi gerçekleşti.

SAKEM kursiyerleri ile çocuklarında katıldığı etkinlik sonrası konuşan Miray Ürkmezer, SAKEM tarafından gerçekleştirilen böylesi güzel ve anlamlı bir etkinlikte bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Bir Fidanda Sen Dik etkinliği ile bir yandan kursiyerlerin hem çevreye güzel bir katkıda bulunduklarını hem de Yazıköy TOKİ’nin daha fazla yeşille buluşmasına destek olduklarını kaydeden Ürkmezer, “Burada amacımız, yaşlı, genç, çocuk demeden herkesin doğaya sahip çıkmasıdır. Bu kapsamda 100 fidan bu gün toprakla buluştu. Burada her yaştan insan var. Bu mutluluk verici. Özellikle hamile bir kardeşimizin doğacak çocuğu için fidan dikmesi bizleri daha da mutlu etti.

Yine bilindiği gibi ilçemiz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın değerli eşleri Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde başlatılan ‘Sıfır Atık’ projesinde Pilot Bölge seçildi. Safranbolu başladığı günden bu yana projeye çok büyük destek veriyor. Sayın Kaymakamımızın talimatı ile başlatılan 5 şişe getir, bez çantayı götür projesi ile de çok sayıda plastik atık geri dönüşüme kazandırıldı. Bu vesile ile SAKEM’de üretimi yapılan 200 kadar bez çantayı da hemşerilerimize verdik. Günün bizim için güzel olaylarından bir tanesi de hamile bir hemşerimizin doğacak çocuğu adına fidan dikmesi idi. Bu vesile ile etkinliği düzenleyen ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: Haber Merkezi