BİR MİLYON FAZLA HESAPLANAN BİLİM VE SANAT MERKEZİ BİNA YAPIM İŞİ İPTAL EDİLİNCE, İHALEYİ ALAN FİRMA İTİRAZ ETTİ

KARABÜK İL ÖZEL İDARESİNİN TEKRAR YAPTIĞI İHALE YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI İLE İPTAL EDİLDİ

İHALE

Karabük Merkeze yapılması planlanan Bilim ve Sanat Merkezi Bina Yapım işinin ihale dosyası Karabük İl Özel idare tarafından hazırlanmış ve daha sonra birim fiyatlarında 1 Milyon TL gibi bir rakam fazla hesaplandığı için iptal edilmişti.

5 Bİn Evlere yapılması planlanan Bilim ve Sanat Merkezinin yapım işi ihalesi birim fiyatlarda yapılan matematiksel hesap hatası nedeniyle 5.554.294 TL yaklaşık bedel ile 23.03. 2016 tarihinde ihalesi yapılmış ve Karabük'te faaliyet gösteren Yıldırım Yapı Resterasyon ve İnşaat Şirketi 3 Milyon 939 Bin TL ile almıştı.

Karabük İl Özel İdaresi 06.04.2016 Tarihinde ihalenin hesap hatası nedeniyle iptal edildiğini açıklamış, fakat ihaleyi alan firma bu iptal kararına itiraz etmişti.

Karabük İl Özel İdare Genel Sekreterliği yapılan itiraza rağmen Bilim ve Sanat Merkezinin ikinci ihalesini 20.06.2016 tarihinde yapılacağını ilan etti.

İhaleyi alan firma ise Kastamonu Bölge İdare Mahkemesinden ikinci ihalenin yapılmaması yönünde Yürütmeyi Durdurma kararı aldı ve Genel Sekreterliğe avukatı aracılığı ile tebliğ etti.

Bölge İader Mahmekesinin aldığı Yürütmeyi Durdurma kararına ise Karabük İl Özel İader Genel Sekreterliği itiraz ederek, iptal ettirdi. Son gelişmeye göre ihale 20.06.2016 tarihinde yapılacak.

İHALEYİ ALAN FİRMANIN ETİK HAREKET YAPIP YAPMADIĞI KAMUOYUNDA TARTIŞILIYOR

İhaleyi alan firmanın Karabük'te tanınmış bir başka büyük mühendislik şirketi ile ilşkili bir firma olduğu bilinmekte olup, yapılan bir hesap hatası nedeniyle yaklaşık maaliyeti Bir Milyon TL gibi fazla olmasına rağmen, bu ihalenin iptal edilmemesi yönünde mücadele verilmesinin etik bir hareket olup olmadığı kamuoyunda tartışılıyor.
Devletin Bir milyon TL gibi fazla parasını yanlış bir hesap hatası nedeniyle bu firmanın almak istemesi yönünde yapılan tartışmalar 3-4 gün sonra yapılacak olan ikinci ihale ile son bulacaktır.
Editör: Haber Merkezi