İYİ Parti Safranbolu İlçe Başkanı Bilal Aslan Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı mesajında;

"Muhtarlarımız bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı rol oynarken diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler.

Muhtar kelime anlamı itibarıyla Türk toplumunun tarihsel, geleneksel nitelikleri ile ortaya çıkmış bir kavramdır. Başka bir deyişle söz sahibi, seçilmiş, eren, ihtiyar anlamı da taşımaktadır. Nasıl siyasi partilerimiz demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarıysa Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi muhtar da demokrasinin temel taşıdır. Muhtarlık müessesesi 1829'dan günümüze 191 yıllık bir tarihe sahiptir. Genel ve yerel sorunların ilgili kuruluşlara iletilmesinden köprü rolü oynayan muhtarlık, Osmanlı'dan cumhuriyete taşınan önemli bir yerel yönetim birimidir.

Vatandaşa hizmet noktasında bu önemli görevi yerine getirmiş ve hala getirmekte olan tüm muhtarlarımızın 19 EKİM Muhtarlar Gününü tebrik eder çalışmalarında başarılar dilerim." dedi.

Editör: Haber Merkezi