Ülke genelinde olduğu gibi Karabük’te de Berber ve Kuaförler Sağlık Bakanlığı yönetmeliği çerçevesinde hizmet vermeye başladı.

Maske ve Sosyal mesafe kuralları çerçevesinde randevulu sistemle hizmet vermeye başlayan berber ve kuaförlerin iki ay aradan sonra ilk iş gününde yoğunluğun bir hayli fazla olduğu da gözlemlendi.

Koltuk sayısının yarısı kadar müşteri almak zorunda olan berber ve kuaförlerin ücret tarifelerine %40 oranında zam yapıldığı söylemleri karşısında, Karabük Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanlığının yeni bir tarife vermediği öğrenildi.

Zam söylentileri ve haberleri üzerine Karabük Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Erol Işık Karabük Net Haber’e açıklama yaptı.

Oda Başkanı Işık “Şu anda Karabük'te berber ve kuaförlerimizin yeni zamlı tarife fiyatı uygulaması söz konusu değil. Henüz Birlik Başkanlığımız odamız üyelerine yönelik bir zam çalışması yapmadı. Özellikle bazı berberlerimiz, son fiyat tarifesini uygulamıyor ve indirimli ücret alıyorlardı. Şimdi müşteri alma kapasitemiz düştüğünden ve çalışma şartlarımızda zorlaştığından fiyat tarifesini tüm üyelerimiz eksiksiz uygulamaya başladı. Ayrıca bazı kişisel ürün olan tek kullanımlık havlu ve önlük gibi ürünlerin ücreti olan 4-5 TL’yi müşteriye yansıtan da var yansıtmayan da var.” Şeklinde ifadelerde bulundu.

FAZLA ÜCRET ALINIRSA ŞİKAYET EDİN

Öte yandan Karabük Ticaret İl Müdürlüğü yetkilileri ve Karabük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ise berber ve kuaförlerin fiyat tarifesinin üzerinde bir ücret talep etmesi durumunda, vatandaşların bilgi vermeleri istendi. Her iki resmi kurum yetkilileri de “Fiyat tarifesinin üzerinde bir ücret alınması halinde gerekli cezai müeyyideler uygulanır.” Açıklamasında bulundular.

ESNAF ODALARI BİRLİK BAŞKANI NURETTİN TÜMEN, YENİ FİYAT TARİFESİ ÇALIŞMAMIZ OLACAK

Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Nurettin Tümen ise “Karabük Berberler ve Kuaförler Odasından zamlı yeni fiyat tarifesi talebi geldi. Yönetim Kurulu toplantımızda bu talebi değerlendireceğiz. Fakat şu an için fiyat tarifesi ücretlerinin üstünde zamlı bir fiyat ücretlendirme uygulaması söz konusu olamaz” şeklinde bilgiler verdi.