Karabük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Belediyenin yetki ve sorumluluğundaki ana yol, cadde, meydan ve bulvarlarda dilenerek vatandaşın duygularını suistimal edenlere yönelik denetimlerini artırdı.

Karabük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yapılan açıklamada, dilencilere yönelik operasyonların aralıksız devam edeceği bildirildi. Karabük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne getirilen dilencilerin üzerindeki paralara el konulurken, dilencilik yapan kişilere 5326 sayılı kabahatler kanununun 33. maddesine göre para cezası uygulandı.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Şehrimizde gerçek ihtiyaç sahipleri için gereken yardımlar yapılmaktadır. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte vatandaşlarımızın dini ve manevi duygularını istismar ederek dilenciliği meslek haline getiren kişilere itibar etmeyiniz. Gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza Belediyemizce, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları tarafından düzenli olarak yardımlar yapılmaktadır. Dilencilik yapan kişileri, 185 Zabıta ve 444 21 78 numaralı çağrı merkezimize ihbar ediniz."
dedi.
Editör: Haber Merkezi