Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili göreve seçildiği 2009 yılında Şirinevler SGK Hastanesini yıktırmamak ve o hastanenin yanında Karabük’e ikinci bir hastane kazandırmak için çok mücadele ettiğini ancak dönemin iktidar partisine mevcut siyasetçilerini ikna edemediklerini altını çizdi.

MHP Adayı Başkan Vergili "Sizlere çok kısa bir şekilde Karabük’teki hastanelerin durumdan bahsedeyim. Şu andaki mevcut üniversite hastanemizin oraya yapılmamasını önerdim. Size Öğlebeli bahçelerinden 200 dönüm arazi vereyim, devlet hastanesini de oraya yapın, mevcut hastane aynı şekilde kalsın ve üniversite hastanesi olsun dedim. Her şehirde hastanelere önem verilirken, yıkılan hastanelerin yerine yenisi yapılırken bizim Karabük’ümüzde ise yıkılan hastanenin yerine yüksekokul yapılmaya başlandı. Hal bu ki 5000 Evlerde bulunan Doğum Hastanesi tamamen ihtisaslaşmış çok önemli hastanelerden birisiydi.

Biz bu eksikleri Karabük Belediyesi olarak gördük. İnşallah bu program 2020 senesinde başlayıp, 2021 senesinde bitmiş olacak. Yeri de şuandaki kentsel dönüşüm alanlarının içerisinde tespit edildi. İnşallah hizmete 2021 senesinde başlayacaktır." dedi.