Safranbolu Belediyesi Birim Müdürleri ve Personeli, yaklaşık iki yıldır Safranbolu Kaymakamlığı ile birilikte Belediye Başkanlığı görevini de yürüten Dr. Fatih Ürkmezer ve eşi Miray Ürkmezer için bir veda yemeği düzenledi.

Verilen akşam yemeğinin ardından, Birim Müdürleri ve personel tarafından hazırlanan Ürkmezer hakkındaki düşüncelerin aktarıldığı sinevizyon gösterimine geçildi.

Zaman zaman duygusal, zaman zaman neşeli anların yaşandığı gecede bir konuşma yapan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ Böyle güzel bir gece tertiplediğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Yaklaşık 20 yıldır Mülki İdare Amirliği yaptığını hatırlatan Ürkmezer; “ Devlet memuriyetinin en güzel tarafı, çok farklı insanlarla tanışıyorsunuz, çok farklı tecrübeler ediniyorsunuz. İdarecilik mesleğinde tecrübe en önemli şey. Ne kadar çok tecrübe edinirseniz, ne kadar çok farklı yerler, farklı olaylar görürseniz, bunlar size ileride kullanabileceğiniz deneyimler sunuyor ve en önemlisi insan biriktiriyorsunuz. Benim için Safranbolu’daki bu görev her şeyden önce müthiş bir tecrübe. Yaklaşık iki yıldan beri Safranbolu’da Belediye Başkanlığı görevini yapıyorum. İlk geldiğim gün şunu söylemişim: Bu işe bir ekip çalışması olarak bakıyoruz. Bu gün geriye dönüp baktığımda, gerçekten burada bir ekip çalışması ruhu uyandırdı isem, bütün arkadaşlarımızla beraber iyi bir şeyle yapmış isek, işe gelirken insanların ayaklarını geri geri gitmediği, acaba bu gün hangi sürprizle karşılaşacağım diye düşünmediği, kuralların geçerli olduğu, herkese eşit şekilde davranıldığı ve karşındaki kişi kim olursa olsun bizlere eşit olduğunu biliyorsa ve biz bunu takım çalışması olarak ortaya koyduysak, ben orada kendimi başarılı addederim” diye konuştu.

21 aylık görev sürecinden alnının akı ile çıktığına inandığını belirten Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ Tabii ki bu alnımızın akı ile çıkmak tabiri tek başıma olacak bir şey değil. Bunu yine aynı şekilde hep beraber yaptık. Yaptık ki, sağ olsunlar devlet büyüklerimiz de takdir ettiler. Bu güne kadar yaptığımız çalışmalarla beraber, daha geçen hafta İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Türkiye’deki en iyi Vatandaş Odaklı proje ile bizlere bir ödül verdi. Bu ödülü tek başıma almadım. Çünkü bu proje bizim bütün birim amirlerimizi, personelimizin içinde olduğu bir proje. İşte bunla bizim alnımızın ak olduğunun, iyi şeyler yaptığımızın bir göstergesi. Yine gurur verici olaylardan bir tanesi de bizim burada başlattığımız uygulama ve projeyi, şimdilerde ülkemizin dört bir yanındaki belediye başka adayları proje olarak sunuyorlar. Bunlar güzel şeyler. İyi şeylerin yayılması lazım diye düşünüyorum” dedi.

Gerçekleştirilen proje ve çalışmalarda devletin büyük desteğini gördüklerini kaydeden Ürkmezer; “ Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, o dönem Başbakanımız, İçişleri Bakanımız büyük destek verdiler. O büyük destek sayesinde bu güne kadar iyi bir şekilde geldik. Yine bu süreçte göreve başladığımda Karabük’te olan Sayın Valimiz Kemal Çeber beyefendi ve değerli eşleri de çok büyük destek oldular. Yine Fuat Gürel Valimiz ve kıymetli eşleri de öyle, kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Hemen hemen tüm birimlerle yemekte buluştuklarını hatırlatan Ürkmezer, tümünde aynı şeyi söylediğini ifade ederek; “ Makamlar gelip geçici, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde görev yaptım. Nöbet değişiklikleri oluyor. Görev yaptığım süre içerisinde belediyelerle de işler yaptım. Ancak belediyeciliği burada tecrübe ettim. Yine şunu da söylemek isterim ben işini fazlasıyla seven bir insanım. İşini sevmezsen maalesef olmuyor. Tüm arkadaşlarıma da işlerini sevmelerini ve kurallardan ayrılmamaları gerektiğini tavsiye ediyorum. Tüm bunlar Safranbolu’yu daha yaşanılır bir kent yapmak için, sosyal alanda vatandaşa dokunan bir belediye haline getirmek içindi ve bunu hep birlikte başardık. Yine aldığımdan daha iyi bir belediye bırakıyorsam, sosyal belediyecilik anlamında, alt yapı anlamında daha iyi bir şeyler bırakıyorsam bu benim için çok büyük bir mutluluktur. Bu vesile ile bu güzelliklerde emeği olan, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bizden sonra gelecek olan Belediye başkanı arkadaşımız çok daha iyisini yapacaktır diye inanıyorum. Allah hepinize yol açıklığı versin. Bizim sizlerden tek beklediğimiz, bir dua, bir teşekkür, bir Allah razı olursa mutlu oluruz. Bugün buradayız ancak yarın nerede olacağımızı bilemiyorum. Ancak kapımız herkese açık. İyiki burada görev yapmış ve şükürler olsun ki kazasız belası devredeceğim. Buraya kadar geldiğiniz ve iki yıl boyunca benimle beraber gösterdiğiniz çabalarınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Ürkmezer ailesine çiçek ve çeşitli hediyeler takdim edilirken, gecenin sonunda hatıra fotoğrafı çekildi.

Editör: Haber Merkezi