Karabük Belediyesinde çalışan 149 memur, 37 sözleşmeli, 65 işçi olmak üzere toplam 251 personeli ilgilendiren maaş promosyon ihalesi yapıldı.

Promosyon ihalesi ile ilgili yapılan açıklamada;

"Karabük Belediyesi ihale salonunda yapılan promosyon ihalesine, Yapı Kredi Bankası, Halkbank, Garanti Bankası, TEB, Türkiye İş Bankası, Denizbank, ING Bank, QNB Finasbank, Vakıfbank ve Akbank olmak üzere on banka katıldı.

Kapalı zarf usulü ile 1725 liralık en yüksek teklifi veren Garanti Bankası oldu. Bu rakam üzerinden yapılan açık artırma sonunda, 30. tur artırmada Vakıfbank 2800 lira, Garanti Bankası ise; 2850 lira teklif sundu. Bunun üzerine Vakıfbank ihaleden çekildiğini açıkladı. Maaş promosyon ihalesi, 2850 lira ile en yüksek teklifi veren Garanti Bankası'nın uhdesinde kaldı.

Karabük Belediyesinde çalışan memur, kadrolu işçi ve sözleşmeli personelin maaş promosyonları (2850 TL tek seferde) 16 Mart 2019 tarihinde, Garanti Bankası'nda açılacak maaş hesaplarına yatırılacak. Öte yandan, belediye çalışanlarından hesap işletim ücreti, kart aidatıyla, maaşın iki katına kadar olan işlemlerde EFT ve havale ücreti de alınmayacak.

Karabük Belediyesi çalışanları üç yıl süreyle maaşlarını Garanti Bankası'ndan alacak. Belediye kamu çalışanlarının (memur, işçi, sözleşmeli personel) maaşlarını, maaş gününden bir gün önce, Garanti Bankası'na aktaracak, çalışanlar da maaşlarını her ayın on beşinde alacak." denildi.